Vasaras raibie salāti ar avenēm un kazas sieru

Paredzēts: 6 personām
Gatavošana: 20 minūtes

Sastāvdaļas:

Krāsains salātu mikslis;
Svaigas avenes;
2 mazi sarkani sīpoli, sagriezti gredzenos;
Kokteiļu tomātiņi dažādās krāsās, pārgriezti uz pusēm;
2 aprikozes un 2 mazas plūmes, mīkstas un gatavas, sagrieztas daiviņās;
Latvijas mazās kazu siera bumbiņas;
Paciņa valriekstu;
3 ēd. k. aveņu ievārījuma;
6 ēd. k. olīveļļas;
3 ēd. k. balzametiķa;
1 tējk. citronpiparu;
3 ēd. k. sojas mērces

Pagatavošana:

Lēzenā traukā vai sešos atsevišķos šķīvjos saliek salātu maisījumu. Pa virsu uzliek tomātiņus, sīpolus, aprikozes, plūmes, siera bumbiņas un valriekstus un beigās – avenes. Mērci sagatavo, samaisot pēdējās piecas sastāvdaļas. Pagaršo un, ja vēlas, pēc garšas pieliek vēl kādu no sastāvdaļām. Pārlej salātiem un pasniedz.

Avots:

la.lv

Leave a Comment