Vecmāmiņa iesēja veselu samteņu dobi, bet ne jau skaistumam, tie nav tikai ziedi, bet gan īsts spara un ilgmūžības eliksīrs

Vāra tēja 30 minūtes. Dzērienu var lietot visu dienu, atšķaidot ar ūdeni. Turklāt šis šķidrums ir piemērots acu skalošanai ar to.

Interesanti, ka mūsdienu zinātne nenoliedz, ka samtenei ir ārstnieciskas īpašības. Zinātnieki ir atklājuši, ka zieds spēj mazināt sāpes, paātrināt vielmaiņu, stiprināt imunitāti un normalizēt gremošanas traktu.

Kā jūs varat izmantot auga ziedus

Samtenes ir piemērotas inhalācijām. Lielisks līdzeklis, lai atvieglotu elpošanu. Lai to izdarītu, tējkannā brūvējiet burtiski 5 ziedus. Aptiniet tējkannai dvieli un ļaujiet tai ievilkties 5 minūtes. Tad ielejiet šķidrumu dziļā bļodā un ieelpojiet ziedu tvaikus zem dvieļa. Lai sajustu atvieglojumu, pietiks ar 5-7 minūtēm.

Dziedinošo eļļu gatavo no samtenēm. Lai to izdarītu, noteiktās proporcijās sajauciet augu eļļu un sasmalcinātus ziedus. Uz 500 ml eļļas vajadzēs 50 kaltētu ziedu vai 100–150 g svaigu samteņu. Vispirms maisījumu karsē ūdens vannā, pēc tam atdzesē, filtrē un ielej traukā turpmākai lietošanai. Ar šo eļļu jūs varat berzēt muguru un krūtis ar elpceļu iekaisumu. Tas jums palīdzēs arī klepus gadījumā.

Lasi arī: Mehdi Ebrahimi Vafa padalījās ar prognozi visām zvaigžņu zīmēm, jūlija beigas solās būt karstas

Lasi arī: Sieviešu zvaigžņu zīmju pārstāves, pēc kurām vīrieši pēc šķiršanās “slāpst”.

Ja vēlaties atpūsties un mazināt spriedzi, mēģiniet izmantot samteņu novārījuma vannu. Šim augam ir nomierinošas īpašības. Lielisks līdzeklis pret stresu un nemieru.

Gruzīnu virtuvē kaltētas samteņu ziedkopas tiek samaltas pulverī. Iegūto maisījumu sauc par Imeretian safrānu. Šī garšviela ir neaizstājams produkts jebkuras gruzīnu sievietes virtuvē. Tā ir daļa no apiņiem-suneli. Turklāt tas ir obligāti jāpievieno tādiem ēdieniem kā satsivi un kharcho.

Ja plānojat atpūsties pie dabas un baidāties no odiem, iemetiet ugunī pāris samteņu ziedkopu. Tie sadegs un izdalīs īpašu aromātu, kas atbaidīs nīstos kukaiņus.

Pastāsti man komentāros, kuras no samteņu ārstnieciskajām īpašībām es nenosaucu. Šis brīnišķīgais augs slēpj daudz vairāk noslēpumu. Atrisināsim tos kopā!

Leave a Comment