Vēlies, lai mati aug ātrāk? Lūk, deviņi padomi, kā to panākt!

Bagātini matus ar eļļām

Rīcineļļā ir daudz E vitamīna un daudz citu neaizstājamo taukskābju, kā, piemēram, Omega-9. Vari sajaukt rīcineļļu ar tikpat daudz kokosriekstu eļļas un olīveļļas un iemasēt to galvas ādā. 30-45 minūtes ļauj ievilkties un tad izmazgā matus ar šampūnu.

Lasi vēl: Mājas apstākļos pagatavojams šampūns, lai mati augtu kā traki

Masē galvu

Matu folikulus ir iespējams stimulēt ar galvas masāžas palīdzību – tādā veidā tiks uzlabota As**srite. Kad galvas ādā iemasēsi eļļas, dari to apļveida kustībām aptuveni 3-5 minūtes.

Pārstāj uztraukties

Stress ir numur viens faktors, kas atbild par matu izkrišanu un telogēna fāzes iestāšanos. Meditē, praktizē elpošanas vingrinājumus vai citas relaksācijas tehnikas, kā arī centies maksimāli daudz atpūsties.

Izmanto alveju

Alveja ne tikai veicina matu augšanu, bet arī ārstē no blaugznām. Ieklāj matos svaigu alvejas gelu kopā ar citronu sulu un ļauj maisījumam ievilkties 20 minūtes. Atkārto šo procedūru divas reizes nedēļā. Arī regulāra alvejas sulas dzeršana veicinās matu augšanu.

Nelieto pārāk daudz šampūna

Nav nekādas nepieciešamības mazgāt matus ar šampūnu katru dienu. Divas vai trīs reizes nedēļā ir pilnīgi pietiekami, lai mati būtu tīri – tā tu būsi droša, ka matiem netiek “atņemtas” dabīgās eļļas.

Skalo matus ar aukstu ūdeni

Karsts ūdens gan matus, gan ādu padara sausus. Pirms kāp ārā no dušas, izskalo matus ar aukstu ūdeni. Tas folikulus padarīs blīvākus, līdz ar to mati kļūs stiprāki.

Nomaini spilvendrānu

Gulēšana uz raupjas spilvendrānas izraisa matu lūšanu. Zīda spilvendrāna tik ļoti neraus matus un pasargās tos no sapīšanās.

Iegaumē šos ieteikumus, un drīz vien mati kļūs veselīgāki, spēcīgāki un garāki!

Avots: shareably.net

Leave a Comment