Vēlies, lai mati aug ātrāk? Lūk, deviņi padomi, kā to panākt!

Vienmēr esi vēlējusies brīnišķīgas lokas, bet mati ir pārāk plāni un īsi? Ar šo problēmu sastopas lielākā daļa sieviešu.

Jā, matu pieaudzēšana ir variants, kā iegūt savus sapņu matus, kuros varēsi veidot tādas lokas, kādas vienmēr esi vēlējusies, tomēr nevarēsi nepiekrist, ka nav nekā labāka par dabīgi skaistiem matiem – tieši tādēļ šeit vari uzzināt deviņus lieliskus, iedarbīgus veidus, kā savus matus izaudzēt pēc iespējas ātrāk.

Ēd pareizi

Ja vēlies veselīgus un kuplus matus, nāksies parūpēties par to, ka uzņem pietiekami daudz proteīna, vitamīnu un minerālu.

A, B, C un E vitamīns, kā arī dzelzs, cinks, magnijs, varš un selēns ir ļoti svarīgi, kad runa ir par matu audzēšanu – it īpaši B vitamīns un Omega-3 taukskābes. Ja organismā ir pārāk maz E vitamīna un cinka, mati sāks izkrist, kā arī kļūs neveselīgāki un plānāki.

Lūk, kādi produkti tev jāiekļauj diētā, ja vēlies kuplākus un garākus matus: jogurts, piens, olas, cālis, lasis, pilngraudi, spināti, brokoļi, kāposti, pētersīļi, greipfrūti, avokado, auzas, dārzeņi, augļu sulas un valrieksti.

Lasi vēl: Mājas apstākļos pagatavojams šampūns, lai mati augtu kā traki

Nogriez sašķēlušos matu galus

Ja ik pa laikam apgriezīsi sašķēlušos matu galus, tad problēma tiks savlaicīgi novērsta, un sašķēlušies gali “nekāps” vēl augstāk. Jo biežāk tos apgriezīsi, jo mazāk tev nāksies griezt.

Vislabāk ir apgriezt matus ik pēc 10-12 nedēļām.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment