Vēlies mazāk ēst neveselīgu ēdienu? Zinātne tev nāk palīgā!

this-simple-trick-help-you-eat-less-every-time-479724926-monkeybusinessimages-760x506

Šeit mēs nerunājam tikai par ātro ēdināšanas iestāžu sortimentu, bet arī par saldumiem un trekniem našķiem, piemēram, sieru.

Zinātnieku veikts pētījums atklāj triku, kā apēst mazāk neveselīga ēdiena – ēst vienmēr kompānijā un servēt savu šķīvi pašam! Izrādās, ka, atrodoties kompānijā, mēs neapzināti vēlamies izskatīties pēc cilvēkiem, kuri seko līdzi savai Vese***ai un svaram, un izvēlamies veselīgākas ēdiena alternatīvas.

Restorānos, kafejnīcās, bistro, utt. pavāriem vai pārdevējiem ir noteikts porciju svars, un viņi visas porcijas “nokomplektē” pēc viena standarta. Toties, ja tev būs iespēja to darīt pašai, tad varēsi visus “treknumus” likt uz šķīvja mazāk vai pat vispār no tiem atteikties.

Lasi vēl: Neveselīgākie ēdieni taviem zobiem

Interesanti ir tas, ka cilvēkam vienā ēdienreizē vajadzētu apēst tik daudz ēdiena, cik saietu, saliekot kopā abas plaukstas (bez kaudzītes) un ne vairāk. Normāls kuņģa tilpums ir 1,5 l, taču gandrīz puse no šī apjoma jāatvēl kuņģa sulai – kuņģis, protams, ir visai elastīgs, taču to stiept nevajadzētu.

Avots: rd.com

Leave a Comment