Vēlies pamēģināt botulīna injekcijas? 10 lietas, kas noteikti jāzina pirms to veikšanas

Botox-Injections

Ja botulīna injekcijas tiek veiktas pareizi, tās ir drošas

Doma, ka kaut kas tiek iešpricēts tavā sejā var šķist nedaudz biedējoša, tomēr satraukumam nav pamata, jo botulīns ir Zāļu valsts aģentūras apstiprināto vielu sarakstā, turklāt, botulīna injekcijas ir augsti pieprasīta un bieži veikta procedūra. Mūsdienās visbiežāk botulīns tiek izmantots kosmētiskiem nolūkiem, lai gan tiem botulīns apstiprināts tikai 2002. gadā. Sākotnēji šis toksīns izmantots oftalmoloģisku un neiroloģisku traucējumu ārstēšanai.

Nav maģiskā vecuma, kurā ieteicams veikt šo procedūru

Jaunāka vecuma pacienti arvien biežāk veic botulīna injekcijas, izmantojot to kā pretlīdzekli krunku veidošanās procesam, pirms tās vispār parādījušās. Tieši tādēļ dermatologi nevar ieteikt labāko vecumu procedūru uzsākšanai. Ja skatoties uz sevi fotoattēlos, vienīgais, ko redzi ir neglītās grumbas pieres vidū, tad šī procedūra noteikti padarīs tevi laimīgāku.

Seja neizskatīsies iestīvināta

Daudzi kritiķi apgalvo, ka botulīna injekciju dēļ tava seja zaudē personību, samazinās tavas sejas pausto emociju diapazons, kad dusmojies vai smejies. Tā ir taisnība, ka kustības kļūs ierobežotākas, tomēr mērens daudzums botulīna tik un tā ļaus dzīvīgi reaģēt uz dažādiem notikumiem. “Pēc injekciju veikšanas botulīns atslābina krunkas veidojošos sejas muskuļus. Tas neietekmē muskuļus, kuri veido sejas vaibstus,” skaidro Dr. Vaibela.

Botulīns neiznīcina grumbiņas

Ir svarīgi uzstādīt šīm procedūrām saprātīgu mērķi. Botulīns neiznīcina grumbiņas, kas atrodas uz sejas – tas ļauj atbrīvoties no sejas vaibstu izraisītām grumbiņām. Botulīns jāuzlabo grumbu izskatu atslābinot muskulatūru. Statiskās grumbas tas neizlabos. Ja tevi uztrauc krunkas, kuras spogulī redzamas, kad seja ir atslābināta, tad tev jākonsultējas par sejas lāzeratjaunināšanu.

Sākotnējās sajūtas šķitīs dīvainas

Botulīns iedarbojas trīs līdz piecu dienu laikā, bet pilna iedarbība gaidāma tuvāko divu nedēļu laikā. Daži cilvēki apgalvo, ka zina, kad botulīns iedarbojies, jo tajā brīdī šķiet, ka uz pieres uzlīmēta līmlente. Botulīns ietekmēs sejas muskuļu kustības un šķitīs dīvaini, ka nevarēsi pakustināt seju, lai veidotu ierastās kustības. Pēc pirmās botulīna injekcijas var just cietību vai vilkšanu konkrētajā vietā, kamēr ķermenis pielāgojas toksīna iedarbībai.

Lasi vēl: 15 mīti un fakti par botoksu

Botulīns nav domāts tikai un vienīgi sievietēm

Salīdzinājumā ar plastisko ķirurģiju, botulīns ir kļuvis visnotaļ populārs vīriešu vidū. Tā ir viena no visbiežāk vīriešiem veiktajām kosmētiskajām procedūrām. Turklāt, pēdējo gadu laikā novērots krass šīs procedūras pieprasījuma pieaugums stiprā dzimuma pārstāvju vidū.

Tas nav vienreiz veicams pasākums

Botulīna iedarbība saglabājas aptuveni trīs mēnešus, tādēļ jābūt gatavai reizi triju līdz sešu mēnešu periodā atkārtot procedūru. Botulīns uz noteiktu laiku atslābina sejas muskuļus, laika gaitā tā iedarbība mazinās un izzūd, tu pamanīsi, ka krunciņas atgriežas. Ādai novecojot tā zaudē elastību un sadalās šūnās esošais kolagēns. Pastāvīgas muskuļu un ādas kontrakcijas rada vēl dziļākas grumbas. Pāris mēnešu laikā pēc botulīna injekciju uzsākšanas, ķermenis izveido jaunus acetilholīna receptorus, kā arī nervi atkal pārraida impulsus. Lai samazinātu muskuļu darbību, neirotoksīni jālieto regulāri.

Neizvēlies lētāko variantu

Lai arī atlaides var šķist pievilcīgas, speciālisti iesaka iegūt atsauksmes par botulīna injekciju veicēju, kā arī uzzināt par darbā izmantotajām metodēm. Tāpat ir vērts uzzināt vai kosmētisko procedūru veicējs regulāri izpilda šādas procedūras. Jāuzzina arī vai kāds pēc praktizējošā ārsta apmeklējuma nav saskāries ar komplikācijām.

Lasi arī: Vēlies pamēģināt botulīna injekcijas? 10 lietas, kas noteikti jāzina pirms to veikšanas

Uzzini, cik liela deva tiek izmantota

Labi veikta procedūra padarīs tavu izskatu jauneklīgāku un cilvēki noteikti sāks izprašņāt, kāds ir tavs noslēpums. Ja injekcijas tiks veiktas saprātīgā daudzumā, tava seja izskatīsies gludāka un jaunāka, nelīdzinātos nedzīvas lelles sejai. Lai seja nekļūtu stīva, jāuzzina, kādu botulīna devu lietot iesaka dermatologs un plastiskais ķirurgs. Katra cilvēka seja ir savādāka, tieši tādēļ katrs individuālais gadījums ir atšķirīgs.

Avots: rd.com

COMMENTS

Leave a Comment