Ko vajadzētu ēst katru dienu un no kā labāk atteikties.
Periods sievietes dzīvē, kas saistīts ar psihoemocionāliem traucējumiem un karstuma viļņiem, iestājas pēc aptuveni 45 gadiem. Populārā ukraiņu uztura speciāliste Natālija Samojlenko pastāstīja, kā jūsu šķīvja saturs var ietekmēt menopauzes simptomus.
Hormonālā pārstrukturēšanās un ar to saistītā estrogēnu ražošanas samazināšanās izraisa:
Lēnāku vielmaiņu un pakāpenisku svara pieaugumu.
Samazinās kaulu blīvums un palielinās lūzumu risks.
Paaugstināts holesterīna līmenis un sirds un asinsvadu slimību risks.
Ar ko būtu jāpapildina jūsu uzturs, lai izvairītos no šīm sekām?
Piena produkti – kalcijs kauliem (neaizmirstot par profilaktisko/ārstniecisko D vitamīna devu, bez kuras šis kalcijs vienkārši neuzsūcas) un glicīns labākam miegam.
Augu pārtika, kas bagāta ar šo mikroelementu: sezama sēklas, magoņu sēklas un rieksti (mandeles, Brazīlijas rieksti), pupiņas, kāposti un zaļumi (spināti, selerija, rukola).
Lasi vēl:Zinātnieki ir aprēķinājuši, par cik gadiem liekais svars saīsina mūža ilgumu
Pilngraudu produkti (salikto ogļhidrātu, šķiedrvielu un B grupas vitamīnu avots).
Kvalitatīvas olbaltumvielas (regulārs zivju, mājputnu gaļas, olu, pākšaugu un iepriekš minēto piena produktu patēriņš – aminoskābes iekšējo orgānu, muskuļu un ādas kolagēna uzturēšanai).
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!