Zinātnieki ir aprēķinājuši, par cik gadiem liekais svars saīsina mūža ilgumu

Eksperti uzskata, ka lieki kilogrami ietekmē dzīves ilgumu, pat ja cilvēks jūtas normāli – galu galā, ja ir liekais svars, nevar izvairīties no nopietnām slimībām.

Tiek uzskatīts, ka liekais svars veicina daudzu slimību attīstību – īpaši pieaugušā vecumā. Tā dēļ vielmaiņas procesi palēninās un dažkārt nedarbojas pilnvērtīgi, nenodrošinot pilnīgu atbalstu dažādu sistēmu un orgānu darbībai. Tāpēc ārsti iesaka rūpīgi uzraudzīt to parametrus pieaugušā vecumā. Lai gan, kā zināms, pēc 40-45 gadu vecuma zaudēt svaru kļūst daudz grūtāk nekā iepriekš.

Eksperti mudina ne tikai zaudēt svaru, bet arī uzraudzīt tauku līmeņa rādītājus organismā. Pārsniedzot šo parametru, dzīves ilgums samazinās: vidēji par 4-5 gadiem.

Pēc zinātnieku domām, īpaši apdraudēti ir cilvēki, kuru svars pārsniedz normu par 10 vai vairāk kilogramiem. Šajā gadījumā mēs noteikti varam runāt par paaugstinātu viscerālo tauku līmeni organismā. Tas nozīmē, ka pastāv augsts sirds un As**svadu slimību, diabēta un citu nāvējošu slimību risks.

Lasi vēl: 13 veidi, kā vīrietis pārbauda sievieti attiecību sākumā

Protams, tiekties pēc ideālas slaiduma formas ar diētām un intensīviem treniņiem neviens jūs neaicina. Pāris vai trīs lieki kilogrami nav nekas briesmīgs. Galvenais ir nepalaist garām brīdi, kad svars kļūst vēl lielāks un sāk nemanāmi, bet bīstami ietekmēt jūsu veselību.

Leave a Comment