Viena vienkārša darbība, un jūsu bērns vienmēr jums paklausīs: kā kļūt par vecāku ar autoritāti

Ja jūsu bērns jau ignorē jūsu lūgumus un atsakās veikt uzdevumus, nevajadzētu padoties un vienkārši aiziet prom.

Bieži vien no vecākiem var dzirdēt sūdzības, ka bērns neklausās vai atsakās pildīt viņu lūgumus. Psihologi apgalvo, ka tikai viena vienkārša rīcība palīdzēs veidot vecāku autoritāti.

Daudzi baidās kļūt par neauteratīviem vecākiem saviem bērniem. Un šādās bailēs, kā saka psihologi, nav nekā pārsteidzoša. Ja māte vai tēvs zaudē savu autoritāti bērna acīs, viņa var pārspīlēt, kas noved pie strīdiem un var radīt nopietnas problēmas.

Ja nevēlaties, lai jūsu bērns kļūtu nerātns un kaprīzs, nevēlaties redzēt savu meitu vai dēlu dusmīgu, kad vēršaties pie viņa ar lūgumiem, tad jums būs nepieciešams viens vienkāršs, bet efektīvs ieteikums.

Rīkojieties šādi: kad uzdodat bērnam kādu uzdevumu (piemēram, nomazgāt traukus, salikt rotaļlietas vai apsēsties uz nodarbību), ir svarīgi par to pārliecinoši runāt. Ir nepieciešams, lai bērns jūsu balsī nedzirdētu neizlēmīgas notis.

Lasi vēl: Daži to uzzina tikai 50 gadu vecumā: uzlieciet zeķi uz zolītes – būsiet pārsteigti, kas notiks

Ja bērns jau ignorē jūsu lūgumus un atsakās veikt uzdevumus, nevajadzētu padoties un vienkārši aiziet prom. Taču nevajag arī strīdēties, kliegt, sodīt vai draudēt bērnam, norāda psihologi.

Jums vienkārši ir jāgaida, kamēr bērns izdarīs to, ko jūs lūdzāt. Ja nepieciešams, vērsieties pie viņa vēlreiz. Visticamāk, bērns izpildīs lūgumu, ja sapratīs, ka vecāki nostāsies uz vietas un saglabās mieru.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 52%

0%

Neaizmirstiet pateikties par bērna paveikto darbu, uzslavēt, ja tas paveikts labi, un pasmaidīt.

 

 

Leave a Comment