Vienkārša ēdienkarte Jaunajam gadam, kas priecēs viesus un palīdzēs saimniecei ietaupīt enerģiju svinībām

Es nezinu kā jums, bet es gribu sagaidīt Jauno gadu tikai ar saviem tuvākajiem. Un pavadīt ar viņiem pēc iespējas vairāk laika, netērējot vērtīgas brīvdienu stundas, gatavojot apjomīgus ēdienus. Tāpēc jau sāku lēnām vākt receptes no visa interneta, lai paspētu iegādāties nepieciešamos produktus. Labi, ka šoreiz bez grūtībām atradu vienkāršu ēdienkarti Jaunajam 2024. gadam!

Viss bija tā, kā vēlējos: vairākas uzkodas (dažas sātīgas, piedevām un dažas sildīšanai); viens pamatēdiens (obligāti gaļa); cepti kartupeļi un, protams, deserts. Kārtējo reizi pārliecinos, ka galds nemaz nav nepieciešams nokrauts ar traukiem. Galvenais, lai tie visi sakrīt! Es un visa mana ģimene esam nedaudz noguruši no tradicionālajiem Jaungada gardumiem – želejas gaļas, Olivjē salātiem un vinegretu. Es gribu kaut ko jaunu.

Vienkārša ēdienkarte Jaunajam gadam

Kraukšķīgas kārtainās mīklas Ziemassvētku eglītes

Es iemīlēju šīs eglītes no pirmā acu uzmetiena un jau esmu tās izcepusi, lai izmēģinātu. Lai tās pagatavotu, jāņem neliels iepakojums kārtainās mīklas bez rauga, viens iepakojums bekona un viens iepakojums jau sagriezta sviestmaižu siera. Var izmantot arī rauga mīklu, bet cik tā uzrūgs, to būs grūti paredzēt, tāpēc neiesaku.

Izrullēto mīklu sagriež strēmelītēs. Uz vienas sloksnes liek bekonu un sieru un pārklāj ar otru. Pēc tam mīklu zigzaga formā uzsprauž uz iesmiem un cep 15 minūtes 220 grādos. Vai tas nav izcili? Un galvenais ir vienkārši.

Siera bumbiņas

Šai vieglajai uzkodai vajag sarīvēt divus kausētos sierus, divas vārītas olas, pāris ķiploka daiviņas un nedaudz cietā siera. Tas tiešām ir ātrāk un ērtāk. Iegūtās drupatas jāsajauc ar majonēzi un jāveido krēmveida bumbiņas.

Lasi arī: Spēka dienas 2024. gada janvārī: būs enerģijas pieplūdums un iespējas sasniegt jaunas virsotnes!

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze 2024. gada janvārim: dzīvē sāksies uzlabojumi!

Tagad krabju nūjiņas jāsarīvē uz smalkas rīves un iegūtajās skaidās jāripina bumbiņas. Arī kulinārijas blogere Alīna Fūdī, no kuras aizņēmos šo recepti, iesaka katrā bumbiņā ielikt kaut ko interesantu, piemēram, mīdiju vai garneli.

Gurķu tartletes ar sarkanām zivīm

Nolēmu šogad pamēģināt pagatavot diētiskās tartletes. Un šī recepte noderēs. Lai to izdarītu, jāizņem gurķu ripas vidus (bet atstāj apakšu), pēc tam piepilda ar krēma sieru un izrotājiet ar mazsālītas sarkanās zivs gabaliņu.

Dizaina ideju redzēju arī gatavošanas kanālā. Zivi vajadzētu sagriezt plānās lentēs un sarullēt rozetē. Pēc tam ielieciet to gurķu tartletē uz siera gultas ar salātu lapu. Tas izrādās labāk nekā suši un rullīši!

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment