Vienkārša ēdienkarte Jaunajam gadam, kas priecēs viesus un palīdzēs saimniecei ietaupīt enerģiju svinībām

Klasiskās salami tartletes

No pārpalikušā sviesta smērējuma var pagatavot klasisku uzkodu – tartletes ar salami un ķiršu tomātiem. Lai to izdarītu, siera maisījumam pievieno smalki sagrieztu marinētu gurķi. Salieciet divas salami šķēles rozetē un ielīmējiet tās tieši siera maisījumā. Virsū liek tomāta gabaliņu, un elementāra uzkoda gatava!

Siļķe uzkodām

Jaungada galds bez siļķēm nav tas pats. Protams, jūs varat to vienkārši novietot uz rupjmaizes kvadrātiem un vecmodīgi izrotāt ar marinētiem sarkanajiem sīpoliem. Bet iesakām dažādot pasniegšanu un siļķei izveidot pamatu no vārītām olām, marinētiem sarkanajiem sīpoliem un majonēzi. Un siļķei pa virsu var papildus uzziest Dižonas sinepes.

Rullīši “Zaļais pūķis”

Neizpalika arī simboliska galda dekorācija – rullītis nākamā gada simbola krāsās. Tiesa, zaļo lavašu neatradu, tāpēc taisīšu no parastā. Lai to izdarītu, ieeļļojiet taisnstūrveida pitas maizes gabalu ar Filadelfijas stila krēmsieru, izklājiet nori lapu kārtu un kā pildījumu izmantojiet mazsālītu sarkano zivi, avokado šķēles un krēmsieru. Avokado var aizstāt ar gurķi, bet zivis ar garnelēm vai krabju nūjiņām. Pēc tam rullīti vismaz uz stundu jāliek ledusskapī, lai tas labi noturētu formu.

Dārzeņi

Piekrītu, tā vai tā, mēs noteikti liekam galdā garšaugus, dārzeņus un dažādus marinētus gurķus. Tie var būt cepti baklažāni, gurķi un tomāti, sarkanā un dzeltenā paprika. Un, lai griezums izskatītos interesants un garšīgs, varat to rotāt ar savu iecienītāko mērci. Piemēram, balzamiko etiķa mērce ar olīveļļu vai majonēzes mērce ar ķiploku.

Cepts kartupelis

Pirmo reizi redzu šādu kartupeļu recepti! Es nevaru sagaidīt, kad varēšu to izmēģināt. Lai ceptu, jāņem skaists dziļš trauks un jāievieto tajā sagriezti kartupeļi. Kartupeļiem vispirms jābūt apbērtiem ar pipariem pipariem, sāli un pēc garšas jāpievieno garšvielas. Virsū liek apceptos sīpolus un burkānus, kas sajaukti ar Dzintara sieru. Un iedur tajā šampinjonus, it kā veidojot izcirtumu, lai bez tiem neko citu neredzētu. Cepures vajag ieziest ar eļļu, sāli, un tad kartupeļus likt cepeškrāsnī uz stundu cept. Sakņu dārzeņu sautē vienlaikus gan sēņu, gan siera mērcē.

Cūkgaļa pamatēdienam

Šim ēdienam labāk ir ņemt taukainu kaklu. Sagrieziet to steikos, sāli un piparus pēc garšas. Būtu vēlams pievienot koriandru un kaltētus ķiplokus. Cepiet steikus sausā pannā un novietojiet uz cepešpannas, virsū pārziežot tos ar Dižonas sinepēm. Iedomājieties, cik garšīgi tas kraukšķ!

Lasi arī: Spēka dienas 2024. gada janvārī: būs enerģijas pieplūdums un iespējas sasniegt jaunas virsotnes!

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze 2024. gada janvārim: dzīvē sāksies uzlabojumi!

Tad, uz katra steika uzlieciet divus ananāsu gredzenus un iepriekš izmērcētas žāvētas plūmes (vai lielas olīvas) bez kauliņiem. Tagad visu pārkaisa ar rīvētu sieru un cep cepeškrāsnī 20 minūtes 200 grādos.

Deserts ar mandarīniem

Kas gan būtu svētki bez deserta ? Šogad gribu ko košu un citrusīgu. Tāpēc uztaisīšu divas krēmīgas želejas ar mandarīna šķēlītēm. Lai to izdarītu, jums vienkārši jāsaputo skābais krējums ar želatīnu, vaniļas cukuru, iebiezināto pienu un citronu sulu un pēc tam ielieciet mandarīna šķēles porcijās sadalītās veidnēs. Atliek tikai ielikt ledusskapī, un pēc pāris stundām deserts gatavs. Man visvairāk patīk tas, ka nevajag neko cept.

Starp citu, desertu var pasniegt interesanti, ja atrodi dziļo formu (var paņemt tetrapaku) un liek iekšā mandarīnus vienu uz otra, uz iesma. Tad atliek tikai ieliet želeju un gaidīt, kad tā būs gatava. Šis deserts ir unikāls!

Esmu jau pierakstījusi, ko ar ko un kā gatavošu. Kartupeļus un gaļu cepšu vienlaikus, un vispirms pagatavošu desertu, lai tam ir laiks sacietēt. Uzkodas pagatavošu, kamēr cepas pamatēdiens. Viss, izņemot Ziemassvētku eglītes – tās likšu cepeškrāsnī pēdējās, varbūt pat pirms viesu ierašanās. Man patīk, kad izceptā mīkla vēl ir svaiga un silta. Šādi izskatās vienkārša Jaunā 2024. gada ēdienkarte. Skatos uz viņu un nevaru sagaidīt svētkus!

Leave a Comment