Viņa veselu nedēļu nelietoja šampūnu- tas mainīja viņas dzīvi!

1. diena

gallery-1472742375-sev-090116-shampoo1

Šodien piecēlos ar domu, ka pēdējo reizi turpmākās nedēļas laikā lietoju šampūnu. Lai sevi sagatavotu turpmākajām mocībām, es lietoju attīrošu šampūnu, lai tiktu vaļā no taukiem un netīrumiem. Šoreiz nelietoju kondicionieri, lai mati būtu pēc iespējas mazāk taukaini. No rīta neizmantoju nevienu matu kopšanas līdzekli – tikai savas rokas un fēnu. Par laimi jau iepriekšējās pāris nedēļās biju atteikusies no dažādiem produktiem un jau biju pieradusi pie nesakoptā izskata. Tad netīšām iemērcu matus zupā. Viens punkts matu nemazgāšanas izaicinājuma labā.

2. diena

gallery-1472742421-sev-090116-shampoo2

Divas dienas parasti ir ilgākais, cik ilgi nemazgāju matus. Ja nelietoju kaudzēm matu kopšanas līdzekļu, tad otrā diena paiet ļoti mierīgi, un šoreiz bija tāpat. Es tos izskaloju un nedaudz pažāvēju ar fēnu, lai atbrīvotos no liekā ūdens. Kamēr mati vēl bija mitri, es tos nedaudz ieveidoju, un izžūstot tie bija viļņaini, tāpēc nemaz nevajadzēja izmantot sauso šampūnu.

3. diena

gallery-1472742476-sev-090116-shampoo3

Parasti nevaru izturēt ilgāk par divām dienām, jo galvas āda sāk niezēt, un jo ilgāk mati ir netīri, jo vairāk tā niez. Šoreiz laikam palīdzēja tas, ka nelietoju nekādus produktus, tostarp arī kondicionieri. Āda nemaz neniezēja, varbūt tikai nedaudz pie matu līnijas, un mati izskatījās normāli. Tā vietā, lai ļautu matiem aizsegt seju, kas nenoliedzami radītu vēlmi tos atglaust nost un tādā veidā pieskarties ar taukainiem pirkstiem, es izvēlējos tos sasiet.

4. diena

gallery-1472742732-sev-090116-shampoo4

Laikam esmu atklājusi matu nemazgāšanas noslēpumu – vienkārši nelietot nekādus matu kopšanas līdzekļus. Tāpēc arī ceturtajā izaicinājuma dienā mati izskatījās tīri labi. Tikai ap seju tie bija nedaudz “pretīgi”, tāpēc pārtraucu savu bez-produktu periodu un izmantoju sauso šampūnu.

5. diena

gallery-1472743175-sev-090116-shampoo5

Mati joprojām izskatās labi. Dīvaini – jo ilgāk tos nemazgāju, jo labāk tie izskatās. Lokas ir labi izveidojušās, bet, godīgi sakot, man ir grūti koncentrēties kaut kam, jo visu laiku domāju par matu mazgāšanu. Matu saknes kļuva taukainas, tāpēc izmantoju talka pulveri un tauki uzreiz pazuda. Dušā pavadīju vairāk laika, masējot galvas ādu ar pirkstiem, lai atbrīvotos no pēc iespējas vairāk netīrumiem.

6. diena

gallery-1472743258-sev-090116-shampoo6

Šī nebija labākā nedēļa, kad ieplānot friziera apmeklējumu, taču Ņujorka ir dārga, un nedēļas nogalē braucu mājās, tāpēc vajadzēja apgriezt matus manā ierastajā salonā. Es brīdināju frizieri un par laimi viņa nesūdzējās, taču tik un tā jutos briesmīgi, ka viņai nācās pieskarties maniem sešas dienas nemazgātajiem, taukainajiem matiem. Pirms griešanas friziere matus apsmidzināja ar ūdeni, bet citādi mans salona apmeklējums pagāja gluži kā ierasts. Friziere arī uzpūta nedaudz matu lakas, bet ar tik pretīgiem un netīriem matiem tik un tā ir grūti iegūt to svaiguma un jauna matu griezuma sajūtu, kas parasti ir pēc salona apmeklējuma.

7. diena

gallery-1472743314-sev-090116-shampoo7

Šodien beidzot varu izmazgāt matus. Es burtiski veicu laika atskaiti, jo tas ir viss, par ko domāju. Tomēr mati izskatās pārsteidzoši labi, un, acīmredzot, septiņas dienas netīrumu un sviedru sajaukumā ar ūdeni man nāk par labu.

Nekad neesmu jutusies tik labi kā brīdī, kad izkāpu no dušas. Izmazgāju matus divreiz, lai atbrīvotos no visiem netīrumiem, un tagad jūtos kā no jauna piedzimusi. Šis eksperiments pavisam noteikti man iemācīja, kāds ir šampūna nelietošanas noslēpums – vienkārši lietot pēc iespējas mazāk matu kopšanas līdzekļu un kārtīgi izmasēt matus, kad tos skalo.

gallery-1472746915-kelsey-stiegman-seventeen

Tagad, kad pārbaudījums ir galā, mani mati ir saglabājuši spēju iztikt bez šampūna. Es atsāku tos mazgāt kā ierasts, bet pēc otrās dienas nebija tāda sajūta, ka tas ir vajadzīgs, Tomēr tik un tā to darīju, jo nedēļa bez šampūna bija diezgan traumatiska.

Leave a Comment