Viņš 24 gados ir uz savas Nā*es gultas – viņa pēdējais vēstījums palīdzēs arī TEV!

“Es esmu 24 gadus vecs un jau tagad esmu izvēlējies savu pēdējo kaklasaiti – tā ir tā, ko vilkšu uz savām bērēm pēc dažiem mēnešiem. Tā varbūt nepiestāv manam uzvalkam, bet domāju, ka tā ir ļoti piemērota notikumam.

Vēža diagnoze nāca pārāk vēlu, lai man vēl būtu kāds cerības stariņš par ilgu, laimīgu dzīvi, bet tas man ļāva saprast, ka svarīgākā lieta nāvē ir tā, ka tev ir jāparūpējas par to, ka šo pasauli atstāj mazliet labāku, nekā tā bija, kad vēl biji dzīvs. Tas, kā es nodzīvoju šo dzīvi, mana eksistence pēc Nā*es neko nenozīmēs, jo esmu to nodzīvojis, neizdarot neko tādu, kas varētu palikt atmiņā.

Kādreiz manu prātu pārņēma ļoti daudz dažādu lietu, tomēr tad, kad uzzināju, cik daudz laika man ir atlicis, es sapratu, kuras lietas ir patiešām svarīgas. Tādēļ es rakstu tev egoistiska iemesla dēļ: vēlos piešķirt manai dzīvei jēgu, daloties tajā, ko esmu sapratis.

Lasi vēl: Nākamreiz, kad gribi sūdzēties, atceries ŠO!

– Netērē savu laiku darbā, ko neizbaudi. Tas ir pašsaprotams, ka nevari izsisties darbā, kas tev nemaz nepatīk. Pacietība, kaisle un aizraušanās nāk tikai tad, kad dari to, ko mīli.

– Ir stulbi uztraukties par to, ko domās citi. Bailes tevi padara vāju un paralizē. Ja tu tās sevī ielaid, tās augs lielākas un lielākas, līdz vienu dienu no tevis pāri nebūs palicis nekas. Ieklausies savā iekšējā balsī un seko tai. Daži tevi varbūt uzskatīs par traku, bet daži – par leģendu.

– Ņem kontroli pār savu dzīvi, uzņemies atbildību par visu, kas tajā notiek. Limitē sliktos ieradumus un centies pievērsties veselīgai dzīvei. Atrodi sporta veidu, kas tevi dara laimīgu. Un svarīgākais – nekādas prokrastinācijas! Veido savu dzīvi no lietām, ko esi izdarījis, nevis no tām, kas ir palikušas nepaveiktas.

– Novērtē cilvēkus, kuri tev ir blakus. Tavi draugi un ģimene vienmēr būs izturības, mīlestības un spēka avots. Tieši tādēļ viņus nevajag uzskatīt par pašsaprotamiem.

Man ir grūti izskaidrot šo visu lietu patieso, spēcīgo nozīmi, tomēr es ceru, ka tu tajā ieklausīsies un centīsies mainīt savā dzīvē to, kas to padara nevērtīgu.

Es neesmu noskumis, jo esmu sapratis, ka manas pēdējās dzīves dienas ir bijušas nozīmīgas, nožēloju tikai to, ka neredzēšu daudz foršu lietu, kas nākotnē tiks radītas. Tāpat es ceru, ka Ukrainas un Sīrijas karš drīz beigsies.”

Avots: powerofpositivity.com

Leave a Comment