Visi ciemiņi prasīs tev šo salātu recepti: Tadžikistānā ļoti populārs ēdiens – svaigi tomāti, sīpoliņš un vēl viena maģiskā sastāvdaļa

Foto – ekrānuzņēmums

Šie salāti ir no ļoti vienkāršām sastāvdaļām, taču tie garšo tik izcili, ka vienu reizi, kad tu būsi tos pagatavojis, gatavosi atkal un atkal – gan sev, gan savai ģimenei, gan pasniegsi ciemiņiem uz svētku galda. Un visi tev lūgs pēc receptes!

Šie salātiņi ir patiešām no ļoti vienkāršām sastāvdaļām – tātad, arī draudzīgi tavam maciņam, tomēr ir ļoti, ļoti būtiski tos pagatavot pareizi. Tie ir lieliska piedeva dažādiem gaļas ēdieniem, arī grilētiem un plovam! Tāpēc, uzmanīgi lasām!

Sastāvdaļas:

Tomāti – 0,5 kg
Sarkanie sīpoli – 200 grami
Svaiga kinza – 20 grami
Saulespuķu eļļa – 3 ēdamkarotes
Čili pipari – šķipsniņa (apmēram 2 grami)
Malti melnie pipari – pēc garšas
Sāls – pēc garšas

Foto – ekrānzuņēmums

Izpildi šo testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 52%

0%

Pagatavošanas metode:

1. Kā pagatavot tadžiku virtuves populāros salātus pareizi? Vispirms salieciet visus nepieciešamos produktus vienkopus. Šiem salātiem jūs varat izmantot jebkurus tomātus – parastos vai ķiršu tomātiņus. Salātus vēl var papildināt arī ar mocarellas sieru – tiem, kas vēlas tos sātīgākus. Augu eļļa būs piemērota jebkura, galvenais, lai tā ir nerafinēta!

2. Nomazgājiet un nosusiniet tomātus, sagrieziet tos uz pusēm. Katru pusi sagrieziet plānās šķēlītēs (pusapļos, ja tie ir lieli tomāti). Ja jums ir ķiršu tomāti, sagrieziet tos uz pusēm. Tomātiem jābūt sulīgiem, bet stingriem. Mīksti augļi slikti “tur” formu, griešanas un gatavošanas laikā tie izplešas bezveidīgā masā un bojā ēdiena izskatu.

Foto – ekrānuzņēmums

3. Nomizojiet sarkano sīpolu un sagrieziet pusaplīšos. Sarkanos sīpolus var aizstāt arī ar šalotes sīpoliem.

Lasi vēl: Tikai 3 galvenās sastāvdaļas un izdodas salāti kā labākajos restorānos

4. Nomazgājiet, nosusiniet un smalki sagrieziet koriandru. Ja vēlaties, varat to aizstāt vai pievienot citus garšaugus, piemēram, pētersīļus, dilles, piparmētras, spinātus.

5. Bļodā samaisiet sasmalcinātos tomātus (kopā ar visu to sulu), sarkano sīpolu un koriandru. Iemaisiet asos čili piparus, maltus melnos piparus un sāli. Ielejiet eļļu un visu maisiet. Kas svarīgi – jāmaisa ar rokām, lai nesaplacinātu tomātus!

6. Salātus lieciet uz šķīvja, pārlejiet ar dažām karotītēm sulas no salātu bļodas un pasniedziet. Labu apetīti!

Leave a Comment