ieslēdzam cepeškrāsni uz 175 grādiem. uzvārām katlā ūdeni, liekam iekšā makaronu plāksnes, pievienojam sāli. vārām 8-10 minūtes, tad noskalojam aukstā ūdeni un nosusinām .
sakapājam sīpolu, ķiploka daiviņu un pētersīļus
bļodā samaisām kopā ricottas sieru un vistu
Tagad gatavosim balto mērci- vidēja lieluma katlā izkausējam sviestu..
pievienojam sīpolus un ķiplokus, cepinām, līdz tie kļūst mīksti un caurspīdīgi
pievienojam miltus un sāli, maisām
konstanti maisot lejam klāt buljonu un pienu
pievienojam mērcei pusi siera- parasto un parmesan, baziliku, oregano un piparus, samaisām, līdzko siers ir izkusis, ņemam nost no uguns
ņemam cepamformu, lejam 1/3 mērces, vienmērīgi izsmērējam
izkārtojam 3 plāksnes
vienmērīgi izkārtojam vistas-siera maisījumu
liekam virsū 3 plāksnes
pārlejam ar 1/4 atlikušās mērces, pārberam spinātus
spinātus pārberam ar parmesan sieru, atlikušo rīvēto sieru un liekam virsū atlikušās plāksnes, pārlejam ar mērci
ja ir vēl nedaudz parmesan siers, pārberam to un uzkaisām pētersīļus, liekam cepeškrāsnī uz 35-40 minūtēm
Lazanja ir gatava!
Lasi arī: Cukīni lazanja bez nūdelēm
Labu ēstgribu!
Cik personām sī recepte?