Visvairāk izvēlas studēt uzņēmējdarbību

Vasara ir jauno studentu uzņemšanas laiks, un pašā tā “karstumā” jau varam izdarīt pirmos secinājumus par studētgribētāju interesi – kādas jomas ir aktuālas un, kāda ir kopējā tendence studiju izvēlē. Biznesa augstskolas Turība apkopotā informācija liecina – vislielākā topošo studentu interese, līdzīgi kā iepriekšējos gados, ir par uzņēmējdarbības jomu.

20% no visiem studētgribētājiem bakalaura studiju programmās, izvēlējušies profesionālā bakalaura studiju programmu “Uzņēmējdarbības vadība”. Līdzīga situācija ir topošo maģistru vidū – 21% studētgribētāju pieteikušies profesionālā maģistra studiju programmai “Uzņēmējdarbības vadība”.

„Lielo topošo studentu interesi par uzņēmējdarbību skaidroju ar to, ka arvien vairāk cilvēku interesējas par iespējām uzsākt savu biznesu un būt neatkarīgiem savā darbības jomā. Līdz ar kopējo ekonomiskās situācijas uzlabojumu, statistikas dati liecina, ka pēdējos gados pieaug aktīvo uzņēmumu skaits. Šīgada aktīvo uzņēmumu pieaugums kopumā veido 14% salīdzinoši ar iepriekšējiem gadiem. Esam novērojuši, ka arī iepriekšējos gados ir bijusi interese par uzņēmējdarbības studijām Turībā, turklāt mūsu studentu vidū ir gan topošie uzņēmēji, gan biznesa cilvēki ar ilggadēju pieredzi,” stāsta Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne Zane Driņķe.

Jauno studentu uzņemšana turpinās visās Latvijas augstskolās. Šīgada kopējie augstskolu uzņemšanas rezultāti liecina, ka jaunieši novērtē augstākās izglītības lomu gan personīgajā izaugsmē, gan nākotnes karjeras veidošanā. Pēdējo gadu tendence – studiju iespējas angļu valodā palielina Latvijas augstskolu konkurētspēju ar ārvalstu augstākajām izglītības iestādēm.

Leave a Comment