Lielā slinkuma diena darbnīca ģimenēm

28. jūlijā plkst. 11.00 pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni kopā ar vecākiem ir aicināti uz “LIELĀ SLINKUMA DARBNĪCU” Raiņa un Aspazija mājā, Rīgā, Baznīcas ielā 30.

Vizuālās un kustību mākslas darbnīcā pētīsim, kā rodas slinkums. Kopā ar horeogrāfi Alisi Putniņu un vizuālo mākslinieci Evu Vēveri ceļosim pa Raiņa dzejoli “Lielais slinkums”, lai caur kustību apzināšanos, novērojot slinkuma sajūtu ķermenī un domās, pārnestu to zīmējumā. Zīmējot ar plaukstām, pēdām, elkoņiem, izmantojot ķermeņa kontūras un spontānas idejas, veidosies “Lielā slinkuma” portrets.

Eva Vēvere ir vizuālā māksliniece, kura plašāk pazīstama ar “Poētiskā Robotisma” projektiem. Tajos spēles formā tiek risināti uzdevumi īpaši izvēlētās, ar laikmetīgo mākslu saistītās platformās un notikumos.

Eva darbojas dažādos medijos, tai skaitā instalācijā, procesuālos notikumos, video un zīmējumā. Pēdējos gados pievērsusies eksperimentālu sadarbību veidošanai kopā ar laikmetīgās dejas un mūzikas profesionāļiem. Vadījusi mākslas darbnīcas bērniem Somijā, Igaunijā, Vācijā, kā arī London Gates Education Group izglītības programmas ietvaros Rīgā.

Alise Putniņa ir laikmetīgās dejas horeogrāfe un izpildītāja. Savā profesionālajā darbībā ir palīdzējusi tapt teātra izrādēm, ir piedalījusies dažāda veida dejas uzvedumos. Pēdējais darbs – simtgades kokļu koncertuzvedums “Stīgo, brālīt! Stīgo, māsiņ!” Dailes teātrī. Šobrīd aktīvi strādā pie savas solo dejas izrādes veidošanas.

“LIELĀ SLINKUMA DARBNĪCA” ir otrā no septiņām nodarbībām ģimenēm, kas no jūnija līdz decembrim ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu notiek Raiņa un Aspazijas mājā. Piecas mākslinieces – Ilze Aulmane, Ieva Baumgarte, Līva Kaprāle, Ella Mežule un Eva Vēvere –, izmantojot dažādas tēlotājmākslas tehnikas (grafiku, glezniecību, tekstila dizainu u.c.) un rosinot bērnus un vecākus iepazīt Aspazijas un Raiņa tekstus, sniegs iespēju ģimenēm radoši darboties kopā, veidojot savus mākslas darbus.

Darbnīcas ilgums ir divas stundas. Vecāki aicināti aktīvi piedalīties. Darbnīcā paredzēts kustēties un zīmēt ar ogli un citiem mīkstajiem zīmēšanas materiāliem, tāpēc ieteicams ierasties brīvā apģērbā, kuru nav bail nosmērēt. Kājas basas vai neslīdošās zeķītēs. Būs iespēja pārģērbties.

Lūdzam pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanot pa tālruni 29572469.

Ieeja ģimenēm ar bērniem – 3,00 EUR.

Memoriālo muzeju apvienības rīkots publisks pasākums.

Foto un video materiāli tiks publicēti interneta resursos un izmantoti muzeju publicitātes pasākumos.

Vairāk informācijas: www.memorialiemuzeji.lv

Leave a Comment