SASTĀVDAĻAS:
- 1 glāze zemesriekstu
- 1 glāze piena
- 3, 5 glāzes cukura
- 80 g sviesta
Lasi vēl: Sulīgais ābolu pīrāgs – vienkāršāk nemēdz būt!
PAGATAVOŠANA:
1. Pienu sajauciet kopā ar 3 glāzēm cukura un lieciet uz lēnas uguns, vāriet pusstundu, laiku pa laikam apmaisot.
2. Uz pannas vai cepešpannas viegli apcepiet zemesriekstus un, ja zemesrieksti nebija nolobīti jau pirms tam, atdaliet tos no miziņas.
3. Piena un cukura maisījumam, kas pārvēršas karamelē, pievienojiet pārējo cukuru un vāriet vēl stundu, pēc tam pievienojot sviestu un ņemot nost no uguns.
4. Ņemiet trauku, piemēram, cepšanai paredzēto, ieklājiet tajā cepamo papīru un izkaisiet zemesriekstus, pēc tam lejot tiem pāri karameļu maisījumu.
5. Nolieciet šerbertu vēsā vietā, līdz tas pilnībā atdziest un sastingst. Gatavs!
Šo mājas apstākļos pagatavoto šerbertu ar asa naža palīdzību griež diezgan lielos gabaliņos. Šis deserts ir ļoti neparasts, jo tiek pasniegts kā kūka, bet vairāk tomēr līdzinās konfektei.
Šo gardumu noteikti ir vērts pagatavot, iesaki arī saviem draugiem!