Ziedoši istabas augi, kuri zied un priecē tevi arī ziemā

Ziemassvētku zvaigzne – Puansetija

Ja šim augam ir pietiekami daudz gaismas, tad to regulāri apsmidzina un sargā no caurvējiem. Kad lapas nokrīt, nepieciešams apgriezt stublājus vismaz 10 cm augstumā un nolikt vēsā un tumšā vietā. Pavasara sākumā aplej un pārstāda.

3

 

Begonija

Pie pareizas kopšanas Begonija zied visu laiku, svarīgi, lai temperatūra telpā būtu pastāvīgi no 15-20 grādiem un labam apgaismojumam. Un sargiet no caurvējiem.

4

Lasi arī: 10 istabas augi, kas iemiesos mīlestību un ģimenes laimi jūsu mājās

 

Ziedoši istabas augi: Hipeastrum

Hipeastrumu bieži vien jauc ar Amarilli,  bet tie ir divi dažādi augi, bet pieder tikai pie vienas dzimtes augiem. Tāpēc par tiem ir jārūpējas vienādi. Tautas valodā Hipeastrumu sauc par istabas liliju. Ja iestādi sīpolu ziemas sākumā, tad gada beigās jau būs ziediņi, bet ir jātur pazeminātā temperatūrā un regulāri jālaista.

5

 

Alpu vijolīte, jeb ciklamena

Pirms pērciet šo augu izvēlieties tos ar daudziem ziedu pumpuriem, jo vairāk jo labāk. Atvēliet šim augam vēsu vietu un nedrīkst turēt tiešos saules staros. Kad beigs ziedēt nolieciet vēsā un tumšā vietā un nelaistiet no jūlija- augusta.

Ziedoši istabas augi

 

Bromēlija (Bromeliaceae)

Šie augi zied vienu reizi savā mūžā. Tāpēc iesakām nopirkt to tieši ziedēšanas laikā.

7

 

Ziedoši istabas augi: Kamēlija

Kamēlija zied visu ziemu, tā ir ļoti skaista, un tajā pašā laikā kaprīzas.Tā ir pieradusi pie siltas temperatūras, mitruma un gaismas. Ja jūs esat pacietīga dārzkope, tad variet pirkt šo augu, bet ja esiet jauniņā tad neiesakām.

8

 

Klīvijas (Clivia)

Klīvijas zied ziemas beigās. Šis augs ir ļoti piesaistīts pie gaismas, bet pēc kāda laika var nolikt viņu nelielā attālumā no loga. Šo ziedu var ieteikt jauniņajām dārzkopējām. Bet neļaujiet, lai ūdens nostājas trauciņā zem podiņa. Esiet uzmanīgi ar pārstādīšanu, šim augam tas nepatīk.

Ziedoši istabas augi

 

Japānas Aukuba jeb zelta koks (Aucuba)

Aukuba jeb zelta koks, tas zied vairāk uz pavasara pusi. Aukuba var augt istabas centrā. Tāpēc ļoti viegli pārcieš saules nepietiekamību. Saglabājiet ne pārāk augstu temperatūru telpā un vienmērīgi aplaistiet.

Ziedoši istabas augi

 

Arī interesanti: Istabas augi, kas zied gandrīz visu gadu. Video! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

Leave a Comment