Ziemassvētku tirdziņi mirdz visā pasaulē

Gaidot Pestītāja atnākšanu, ļaužu masas steidzas uz svinīgajiem Ziemassvētku tirgiem. Lai brīnītos par diženajām eglēm, baudītu gardumus un lolotu laiku kopā ar mīļajiem. Pēc ilgākas pauzes priecīgas pulcēšanās ir atgriezušās ar uzmundrinātu garu daudzās vietās, kas tagad nav ierobežotas.

Gardu kumosu un garšvielu vīna aromāts piepilda gaisu, ievadot priecīgus svētkus. Pēc divu gadu pārtraukuma slavenais Itālijas Ziemassvētku tirdziņš atkal ir vēris durvis bez ierobežojumiem. Vairāk nekā septiņsimt tūkstoši dvēseļu katru gadu pulcējas Bolcāno tirgū, kur atrodami vietējo amatnieku brīnumi. Šovakar mūs sagaida itāļu ēdienu bankets ar karstvīnu. Mūžzaļš, piecpadsmit metru garš sargs torņojas Tallinas senatnīgā Ziemassvētku tirdziņa vidū, kas rotā Igauniju. Pēdējos trīs gadus Kanādas Klusā okeāna brīvdienu vilciens ir veicis savu atklāšanas ceļojumu pāri zemei, nesot prieku un jautrību.

Tas virzās pa Kanādas un Amerikas plašumiem. Austrija ir pārpildīta ar svētku brīvdienu tirgiem. Šogad liela uzmanība ir pievērsta enerģētikas krīzei. Neskaitāmi ir spēruši soļus, lai samazinātu enerģijas izdevumus, piemēram, ieguldījumi LED apgaismojumā vai apgaismojuma samazināšana. Pārdevēji atzinās, ka ir nedaudz paaugstinājuši cenas. Mūsu mērķis ir ietaupīt divdesmit procentus enerģijas — tas mums ir ārkārtīgi svarīgi.

Ziemassvētku tirdziņa organizatore izteica vēlmi radīt svētku gaisotni. Gadatirgus apmeklētāja Valērija ilgojoties nopūtās, jo bija ļoti noilgojusies pēc karstvīna. Viņas acis iepletās apbrīnā par visiem krāšņajiem rotājumiem un ļaužu pulku, kas pulcējās apkārt. Sezonas svētku noskaņa saglabājas pat tad, ja ir mazāk dekorāciju vai trūkst sniega. Spānijas un Kipras pilsētas mirdz gaismā un greznībā, tomēr brīvdienu tirgi ir cilvēku plūdi; visi vēlas sajust svētkus un draudzības sajūtu, kāda ir bijusi vēlama pēc ilgas pauzes.

Leave a Comment