Iegūstiet lielu ražu pat no dažiem krūmiem: darba shēma gurķu barošanai

Lai iegūtu fantastisku gurķu ražu, jums arī jāzina, kā gurķus barot.

Lai šādi gurķi dotu labu ražu, nepieciešama īpaša barošanas shēma. Speciālisti iesaka ik pēc 5-7 dienām mainīt mēslošanu.

Vispirms pievieno rauga mēslojumu. Lai to pagatavotu, 10 litros ūdens atšķaidiet 10 g rauga un 50 g cukura. Labi samaisa un ielej augsnē.

Pēc tam sagatavo pelnu uzlējumu. Ieteicams to ievadīt 5 dienas pēc rauga barošanas. Mēslojums tiek pagatavota pavisam vienkārši: uz 10 litriem ūdens ņem 1 glāzi pelnu.

Tad iestrādā zaļo mēslojumu. Lai to sagatavotu, ņem 10 litru ietilpīgu spaini, piepilda to ar zāli līdz trešdaļai, ielej ūdeni tā, lai tas pārklātu zaļumus. Mēslojumu notur 3-5 dienas. Pirms gurķu laistīšanas zaļo mēslojumu atšķaida proporcijā 1 litrs šķīduma uz 10 litriem ūdens.

Pēc 5-7 dienām pēc zaļā mēslojuma ievadīšanas ir laiks gurķus barot ar kālija humātu vai biohumusu. To lieto 30 ml uz 10 litriem ūdens. Kultivē ne tikai zem saknēm, bet arī laistot lapas.

Lasi vēl: Kurus augus nepieciešams apgriezt līdz maija beigām

Tagad barībai var pievienot zirgu mēslu ekstraktu. Šim nolūkam 30 ml šīs vielas atšķaida 10 litros ūdens.

Pēdējais posms – krūmus apstrādā ar monokālija fosfātu. Mēslojumu iestrādā uz lapām vai zem saknēm. Pašu šķīdumu pagatavo šādi: 10 ml monokālija fosfāta sajauc ar 10 litriem ūdens.

 

Leave a Comment