Kā cīnīties ar skudrām: labākie veidi, kakas jāzina ikvienam dārza īpašniekam

Daži atbildīgi dārzu īpašnieki pie pirmās skudru parādīšanās piemājas zemes gabalā vai dārzā sāk domāt par iespējām, kā tos apkarot.

Tas ir gaužām saprotams, jo galu galā vilcināšanās var dārgi maksāt.

Ja nepievērsīsiet uzmanību skudrām, drīz būsiet spiesti meklēt veidus, kā cīnīties ar laputīm, kas ietilpst vienā barības ķēdē. Bet tās jau atstās ļoti nopietni negatīvu ietekmi uz daudzām dārza kultūrām, sliktākā gadījumā pat pilnībā iznīcinot visu ražu. Tāpēc, lai rūpīgi ieguldītais darbs neietu zudumā, ir vērts jau laikus un bez kavēšanās sākt cīņu ar skudrām.

Kādi ir daži veidi, kas būs iedarbīgi cīņā ar skudrām

Kūpinātas zivis

Tikai nedaudzi zina, ka šī ir ļoti vienkārša un efektīva metode cīņā ar kukaiņiem. Un jums nav nepieciešams “dot” skudrām dārgas un garšīgas kūpinātas zivis: pietiek nosūtīt tieši uz skudru pūzni zivs galvu.

Skudras vispār necieš kūpinātas zivs aromātu un drīz vien tās nomainīs dislokācijas vietu. Ja nav pieejamas kūpinātu zivi, tās var aizstāt ar ķiploku, kas iepriekš sagriezts vairākos mazos gabaliņos. Efekts būs praktiski tāds pats.

Garšaugi

Daži augi ir nepatīkami arī skudrām, kurus droši var izmantot pret tām. Kukaiņiem nepatīk arī papardes un pētersīļi.

Arī tādi mājsaimniecībā lietojami produkti kā citrusaugļi, piparmētru eļļa, timiāns un lavanda var būt dabiski skudru atbaidītāji. Lieliski palīdz izvairīties no pesticīdiem vai parastajām skudru lamatām! Ja daļu no šīm vielām sajauc pudelē ar ūdeni un izsmidzina šķīdumu pa māju vai ap dārzu, var novērst skudru izplatīšanos.

Kanēlis

Šī metode ir mazāk zināma: nezināmu iemeslu dēļ skudras vienkārši ienīst maltu kanēli. Tāpēc ar garšvielu var apkaisīt celiņus dārzā, vai apbērt kanēli tieši ap skudru pūzni. Ļoti līdzīga iemesl dēļ derēs arī melnie pipari vai kajēnas pipari.

Leave a Comment