Karaliskais zemeņu džems: kā pagatavot ievārījumu, ko mīlēja karaliene Elizabete II

Karaliskais zemeņu džems: kā pagatavot ievārījumu, ko mīlēja karaliene Elizabete II. 

Zemeņu ievārījumu karaliene bērnībā bija ļoti iecienījusi. Un, lai to pagatavotu, vajadzīgas tikai trīs sastāvdaļas.

Kad karaliene Elizabete II vēl bija jauna princese, viņa ļoti mīlēja sviestmaizes ar zemeņu ievārījumu. Tagad šo ievārījumu oficiāli pārdod Bekingemas pils. Taču to var pagatavot ikviens. Un nogaršot tieši tādas pašas sviestmaizes, kādas tika pasniegtas Bekingemas pilī.

Vecmodīgs zemeņu ievārījums

Sastāvdaļas:

5 glāzes (1,25 kg) cukura

1,5 kg zemeņu

1/2 glāzes citrona sulas

Pagatavošana:

Nomazgājiet, nomizojiet un pārgrieziet zemenes uz pusēm. Lielā katliņā pievieno visas sastāvdaļas. Uzkarsē viegli, bet ne līdz vārīšanās temperatūrai, un viegli samaisa ar koka karoti. Neļaujiet ogām izvārīties.

Lasi vēl: 4 pamatnoteikumi tomātu audzēšanai

Palieliniet temperatūru un, nevārot, maisāt, līdz cukurs ir izšķīdis. Kad cukurs ir izšķīdis, bez maisīšanas vāra vēl 20 minūtes. Tikmēr burkas sterilizē cepeškrāsnī (120 grādi un 30 minūtes).

Sāk pārbaudīt džema gatavību: noņemiet ievārījumu no karstuma un nelielu daudzumu maisījuma uzlieciet uz atdzesēta šķīvīša, uz 30 sekundēm ievietojiet to saldētavā, pēc tam ar pirkstu pārbrauciet tā konsistenci. Kad ievārījums sastingst pēc 30 sekundēm saldētavā, tad tā ir īstā gatavības pakāpe.

Ja šāda konsistence nav sasniegta, pagatavojiet vēl 5 minūtes un atkārtojiet. Lai sasniegtu pareizo konsistenci, var paiet līdz pat 40 minūtēm.

Kad esat pārliecināts, ka ievārījums ir gatavs, noņemiet to no karstuma un ļaujiet tam 5 minūtes atpūsties. Notīriet no virspusē izveidojušām putām. Ielejiet ievārījumu karstās sterilizētās burkās, aiztaisiet un uzlīmējiet etiķetes.

 

 

Leave a Comment