Ko darīt, lai nesabojātu saziņu ar pusaudzi

Ļoti bieži visās ģimenēs pienāk brīdis, kad jūsu bērns kļūst par pusaudzi. Šis izšķirošais vecums kļūst par vienu no vecāku rūpēm. Pārejas vecums parasti iestājas 13-14 gadu vecumā.

Atrast kopīgu valodu ar pusaudzi nav ļoti viegli. Gan bērnam, gan vecākiem ir grūti pārdzīvot pārejas vecumu. Parunāsim par kļūdām, ko vecāki pieļauj saistībā ar pusaudzi, un par to, kā no tām izvairīties.

Pusaudzim ir jāvelta pēc iespējas vairāk laika. Ļoti bieži vecāki domā, ka, ja bērns reti komunicē un vēršas pie vecākiem, tas nozīmē, ka viņš nav ieinteresēts ar jums komunicēt. Tā nav pilnīga taisnība. Pusaudži šajā vecumā pieļauj kļūdas, vienlaikus sakot, ka viņiem nav vajadzīga vecāku uzmanība, bet pēc tam viņi vēršas pie jums pēc padoma. Tāpēc būs labi, ja kopā ar bērnu dosieties uz kino, pastaigās pa pilsētu utt.

Galvenais ģimenes loceklis ir bērns. Bieži vien vecāki visu savu laiku ir aizņemti ar bērnu. Viņi cenšas iepriecināt bērnu it visā. Taču atcerieties, ka nevajag aizrauties. Pirmajā vietā nevajadzētu būt bērna vēlmēm, jums ir jādomā par sevi.

Nelutiniet savus bērnus pārāk daudz. Jūs vienmēr gribat pārliecināties, ka bērnam nekas netrūkst. Ziniet, ka, jo vairāk jūs viņus palutināsiet, jo vairāk viņi no jums prasīs. Šādi bērni galu galā kļūst egoistiski. Jums nav katru reizi viņam jāpērk kāds jauns gadžets vai lieta, bet gan jādodas ar viņu pastaigāties vai jāspēlē kāda interesanta spēle.

Jums nav jāatļauj saviem bērniem pārmērīgi daudz. Disciplīna atšķiras no ierobežojumiem, jums tas ir jāatceras. Bērnam pašam ir jāizlemj un jāizdara savas izvēles, īpaši pārejas vecumā. Taču vecākiem vienmēr vajadzētu būt informētiem par bērna izvēli, jo izvēle var būt nelabvēlīga. Jūsu pienākums ir būt atbildīgiem par saviem bērniem un viņu rīcību.

Lasi vēl: 5 lietas, pēc kuru izmešanas ikviens nožēlos, ka tās ir izmetis

Piemērs. Kļūt par draugu savam bērnam nemaz nav nepieciešams. Viņam jau ir daudz draugu. Tas, kas viņam ir vajadzīgs, ir “vecākais”. Kāds, kurš viņam kalpos par piemēru, kurš viņu atbalstīs, sapratīs un aizsargās.

Tāpat jums nav jādomā, ka jūsu pusaudzis vēl ir mazs bērns, lai gan tas nav viegli. Pieņemiet to, jo viņš nebūs mūžīgi mazs bērns, viņš tāpat kā jūs apprecēsies, viņam būs bērni, būs darbs. Tāpēc nekavējieties pie savas pagātnes, bet domājiet par savu bērnu nākotni.

Vecākiem ir jādod un jāizrāda mīlestība savam bērnam. Mūsu bērniem tā ir vajadzīga.

 

Leave a Comment