Slavenais Sondi tests: Izvēlies atbaidošāko attēlu un ieskaties zemapziņā!

Šo testu 20. gadsimtā radīja ungāru psihiatrs Leopolds Sondi. Tā galvenais mērķis bija atklāt dziļākos iekšējos impulsus, kurus ikdienā apspiež personības apziņa.

Testa pamatā ir riebums vai, tieši otrādi, simpātijas pret īpaši atlasītām fotogrāfijām. Sondi uzskatīja, ka vaibstus un īpatnības, kas sevī nepatīk vai patīk mēs tiecamies projicēt uz citiem cilvēkiem.

Instrukcija

Apskati šo astoņu cilvēku portretus un izvēlies to cilvēku, kuru nevēlētos sastapt tumšā vakarā klusā ieliņā, jo viņa āriene tev šķiet biedējoša vai pretīga. Tad lasi izvēlētā portreta raksturojumu un pārdomā, kā šis apraksts attiecas uz tevi.

Svarīgi!

Lūdzu, nevajag testa rezultātus interpretēt nepareizi. Tie nekādā ziņā nenozīmē, ka tev ir kāda psihes saslimšana. Vienīgais, kāpēc šis tests radīts un noder vēl joprojām – atklāt saikni uz apspiestiem iekšējiem impulsiem saskaņā ar psihonalīzes teoriju.

Oriģinālajā testā ir sešas sērijas (komplekti) – katrā pa astoņiem portretiem, kuros redzami: homoseksuālists, sadists, epileptiķis, katatoniķis, šizofrēniķis, depresīvs cilvēks un maniaks. Ieskatam piedāvājam īsāku versiju!

1. Sadists

Visticamāk, bērnībā tu apspiedi autoritārisma izpausmes savā uzvedībā, tieksmi pēc dominēšanas un sliktus impulsus. Ja izvēlējies šī skolotāja portretu, zemapziņā tu esi apspiedis aizvainojošus un pazemojošus izlēcienus pret apkārtējiem.

Kopumā tu esi miermīlīgs un nekaitīgs cilvēks, vienmēr gatavs palīdzēt citiem. Ja tava darbdiena norit birojā, priekšniecībai varētu būt grūti tevi vadīt. Kad tu kaut ko nevēlies darīt, meistarīgi proti izveidot šķēršļus (piemēram, tīšām nokavē darbu vai staigā ar drūmu sejas izteiksmi).

Sastopoties ar grūtībām vai pāridarītājiem tu ieņem pasīvas pretošanās un ignorēšanas pozīciju, kas galu galā visu problēmu cēloni nogurdina.

2. Epileptiķis

Runājot par personības traucējumiem, kas saistīti ar smadzeņu darbības problēmām (kā epilepsijas gadījumā, jāatzīmē šai diagnozei raksturīgās iezīmes: impulsivitāti, aizkaitināmību, pēkšņus dusmu un agresijas uzliesmojumus.

Ja šis apaļīgais vīrietis rada tevī baiļu vai riebuma sajūtu, tu, visticamāk, bērnībā apspiedi tieši tādas izjūtas, kas aprakstītas augstāk.

Lasi vēl: Tests 1 minūtei. Pasaki, ko pirmo ieraudzīji attēlā, un uzzini daudz jauna!

Kā pieaudzis cilvēks tu esi labsirdīgs un mieru mīlošs, radi atbildīgas un sevi kontrolējošas personības iespaidu. Tu esi stingrs un stabils savās jūtās un viegli veido kontaktu ar cilvēkiem, idejām un notikumiem.

3. Katatoniķis

Šo psihisko traucējumu raksturīgā iezīme – pārmērīga iztēles stimulēšana, kas izraisa slimīgas un negatīvas fantāzijas. Gadījumā, ja tev nepatīkamas sajūtas izraisīja tieši šis vīrietis, tev, ļoti iespējams, izdevies apspiest domāšanas hiperaktivitāti, kas (ja vien to nenoglabā dziļi zemapziņā) spiež zaudēt saikni ar īstenību.

Tu pēc rakstura esi konservatīvs, ar aizdomām izturies pret dažādām pārmaiņām un jauninājmiem. Tu neuzticies citiem, esi kautrīgs cilvēks, kas grūti piemērojas visam jaunajam. Tavas lielākās bailes – zaudēt paškontroli.

Tu ātri apvainojies, esi sasaistīts un ļoti atturīgs. Tu nekad neatsakies no sava “uzvedības kodeksa”.

4. Šizofrēniķis

Šizofrēniķa personību raksturo spēcīgi izteikta apātija, izkropļota domāšana un nesavietojamu emociju paušana. Ja redzot šo akmenscieto “pokera seju”, tev pār muguru skrien skudriņas, tas nozīmē, ka bērnībā esi apspiedis vienaldzību attiecībā pret citiem un baidījies abstrahēties un lietām un notikumiem.

Kā personība tu esi samērā sabiedrisks cilvēks. Tu tici saziņas spēkam, patiesi baudot atrašanos sabiedrībā.

Tai pašā laikā šis pats sabiedriskums var būt mānīgs, bet aiz tās slēpties noslēgts un nerunīgs cilvēks. Tavas attiecības ar cilvēkiem bieži mēdz būt virspusīgas, it kā tām nepiemistu īstu jūtu. Sirds dziļumos tu jūti, ka apkārtējie tev nemaz nav vajadzīgi, tāpat arī lieka ir saziņa ar viņiem.

5. Histēriķis

Histēriska personības tipa pazīmes – virspusējība, emocionāla labilitāte, narcisisms un ekshibicionisms. Ja tieši šī dīvainā sieviete rada tevī lielākās bailes un pretīgumu, tas, iespējams, ir tikai tāpēc, ka tu sirds dziļumos slēp neremdināmas slāpes piesaistīt sev uzmanību un pašapliecināties.

Tu radi pieticīga un iekšēji dziļi garīga cilvēka iespaidu. Tomēr patiesībā aiz kautrīgā un klusā cilvēka ārienes slēpjas personība, kas ārkārtīgi alkst apburt un savaldzināt apkārtējos.

Lasi vēl: Varavīksnes tests vēlmju piepildīšanai. Izvēlies vienu no 10 attēliem!

Tu pievērs daudz uzmanības tam, kā izturies un izskaties, cenšoties izskatīties eleganti un nevainojami, neaizmirstot arī par stilīgiem aksesuāriem. Tev līdzīgi cilvēki bieži izvēlas retus vai neparastus amatus un vaļaspriekus.

6. Depresīvs cilvēks

Zems pašnovērtējums, mazvērtības komplekss un vainas sajūta ir galvenie depresijas simptomi. Ja izvēlējies tieši šo attēlu, visticamāk, sirds dziļumos tevi moka depresija, bet tu neatlaidīgi centies to kontrolēt.

Ārēji tevi varētu raksturot pat kā bezbēdīgu un viegla rakstura cilvēku. Tu izstaro dzīvessparu, pārliecinātību par sevi un optimismu. Tiesa gan, reizēm tevī pamostas “skumjais klauns”, un tad kļūst redzama melanholija.

Reizēm vari būt noslēgts un aizdomu pilns.

Tas, ka centies “norakt” depresīvās noslieces, liek tev uzņemties vispārējā psihologa lomu un nodoties atbilžu meklējumiem uz citu cilvēku problēmām.

7. Maniaks

Maniakālu personību raksturojošās iezīmes – ārkārtēja uzbudināmība, sevis pārvērtēšana, ekstraversija un tieksme palaist vējā gan naudu, gan emocijas. Ja tev īpašu riebumu radīja tieši šī seja, tas nozīmē, ka tava sajūsma var pāraugt eksaltācijā, bet no turienes jau vairs nav tālu līdz kritienam mistikas teritorijā.

Tu esi cilvēks, kas necieš provokācijas, kņadu un troksni. Dzīvē tu esi saprātīguma, izturētības un paškontroles paraugs. Tu esi praktisks cilvēks, kas visu pamatīgi aprēķina un vienmēr stingri kontrolē savu uzvedību.

8. Disociatīvi personības traucējumi

Šim psihiskajam stāvoklim raksturīga situācija, kad vienā cilvēkā sadzīvo kā minimums divas alternatīvas personības, katrai no kurām ir atšķirīgs skatījums uz pasauli un mijiedarbība ar to. Ja tevi nobiedēja šī sieviete, bērnībā, visticamāk, tev bija grūtības ar sevis definēšanu.

Dzīvē tev droši vien piemīt tieksme vienmēr skaidri un noteikti izrādīt piederību konkrētam dzimumam. Tu esi “supersievišķīga sieviete” vai “vīrietis – īsts vecis”. Vīrieši ar šo īpatnību nereti vienmēr un visur cenšas izskatīties pēc īstiem mačo, bet sievietes vēlas iemiesot seksualitātes iemiesojumu, flirtēt un piesaistīt pretējā dzimuma uzmanību.

Avors: fishki.net

Leave a Comment