1 katls ar ūdeni: jūsu dzīvoklī būs silts pat tad, ja ārā būs -35.

Ziemā dzīvoklī kļūst manāmi vēsāks. Dažos gadījumos pietiek vienkārši pagriezt regulatoru uz radiatora, citos ir kaut kas jāizdomā. Nelauz galvu, meklējot veidu, kā ziemā nosiltināt dzīvokli, – ir zināmas efektīvas metodes.

Ir daži vienkārši triki, kas neprasīs finansiālus izdevumus. Ievērojot šos noteikumus, būs iespējams uzturēt siltumu mājoklī bez papildu avotiem, piemēram, sildītāja.

Kad jūsu ģimenes locekļi mazgājas, lūdziet viņus pēc mazgāšanās neaizvērt durvis. Tas palīdzēs sasildīt telpu pirms gulētiešanas. Atstājiet nelielu spraugu starp durvīm un durvju rāmi.

Dzīvokļos bieži pūš no logiem. Šeit palīdzēs blīvi aizkari. Daudziem tādi ir palikuši no vecmāmiņām, tāpēc ir jēga meklēt samta vai kokvilnas aizkarus ziemai. Šāds aizkars pasargās jūs no tiešā caurvēja un saglabās siltumu.

Lasi vēl: 5 vietas, kur nevajadzētu novietot Ziemassvētku eglīti

Ja lielāko daļu laika pavadāt dzīvojamā istabā, ir vērts aizvērt durvis uz citām telpām. Svarīgi ir tas, lai siltums neizkliedētos uz citām telpām, kuras nepieciešams papildus apsildīt. Stundu pirms gulētiešanas jāatver guļamistabas durvis, lai tajā iekļūtu silts gaiss.

Pārsteidzoši, ka temperatūru paaugstināt palīdzēs arī bieža tējas dzeršana. Ja nevēlaties pārmērīgi daudz lietot tēju, varat vienkārši uz plīts novietot katliņu ar ūdeni. Notiks iztvaikošana, vēl vairāk sasildot gaisu, un deglis ir arī papildu siltuma avots. Varat kādu laiku vārīt un pēc tam izslēgt uguni – efekts saglabāsies aptuveni stundu.

Leave a Comment