DĀRZEŅU KRĒMZUPA
SASTĀVDAĻAS
600 g kartupeļu
100 g puravi
100 g burkānu
500 ml piena
sāls, pipari pēc garšas
loki
500 ml gaļas buljona (vai tikai ūdens)
1 ēd.k. olīvju eļļas
muskatrieksts
SAGATAVOŠANA
Sīpolus un burkānus sagriež kubiņos un sautē uz pannas olīveļļā uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes.
Kartupeļus sagriež kubiņos. Tad liek katliņā, pievieno pienu un sāli. Vāra, līdz kartupeļi ir gatavi. Pēc tam sasmalciniet to ar blenderi.
Katlā pievieno burkānus un puravus, gaļas buljonu vai ūdeni, sāli un vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes. Pasniedz zupu pārkaisītu ar lokiem.
KRĒMZUPA AR GURĶI UN JOGURTU
SASTĀVDAĻAS
2 lieli svaigi gurķi
800 ml dārzeņu vai gaļas buljona
3 ēd.k. olīvju eļļas
1 sīpols
dilles
malti melnie pipari
100 ml jogurta
viena citrona miziņa
4 ēd.k. dabīgā jogurta, saišķis svaigu diļļu dekorēšanai
SAGATAVOŠANA
Smalki sagrieziet dilles un sīpolus, bet gurķus sagrieziet kubiņos.
Sīpolu liek pannā un apcep dažas minūtes, pievienojot olīveļļu.
Pievienojiet gurķi uz pannas un vāriet uz lēnas uguns vēl dažas minūtes.
Tad ielej buljonu, pievieno miziņu un dilles. Vāriet 20-25 minūtes uz lēnas uguns.
Pēc tam ļaujiet zupai atdzist un visu sasmalcina ar blenderi.
Pievieno jogurtu, sāli un piparus. Pasniedzot rotā ar diļļu zariņu.
FRANČU ZUPA POTAGE PARMENTIER
SASTĀVDAĻAS
250 g puravi
750 g kartupeļu
500 ml gaļas buljona
200 g krējuma
3 ēd.k. olīvju eļļas
sāls un pipari pēc garšas
SAGATAVOŠANA
Sīpolu smalki sagriež un katliņā dažas minūtes apcep olīveļļā. Pielej nedaudz buljona un sautē vēl 5 minūtes.
Katla’liek kartupeļus un pārlej ar atlikušo buljonu. Vāra uz lēnas uguns 15-20 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.
Pēc tam sasmalcina ar blenderi, pārlej ar krējumu un kārtīgi samaisa. Vāriet vēl 5 minūtes.
Pasniedzot pārkaisa ar rīvētu parmezānu vai zaļumiem.
KRĒMZUPA AR SPINĀTIEM
SASTĀVDAĻAS
250 g spinātu (svaigi vai saldēti)
vairāki vidēji kartupeļi
500 ml gaļas buljona vai ūdens
200 g krējuma
3 ēd.k. olīvju eļļa
1 sīpols
sāls un pipari pēc garšas
SAGATAVOŠANA
Sasmalciniet spinātus un smalki sagrieziet sīpolu. Cep tos uz pannas olīveļļā 5-7 minūtes.
Pēc tam blenderī sasmalcina sīpolu un spinātus, pievienojot nedaudz buljona.
Kartupeļus sagriež kubiņos, uzvāra un sasmalcina blenderī. Sajauc visas sastāvdaļas katliņā un vāra 5 minūtes.
Pievieno krējumu, sāli un piparus. Jūs varat dekorēt ar zaļumiem un grauzdiņiem.
KRĒMZUPA AR ĶIRBI
SASTĀVDAĻAS
600 g ķirbju
vairāki lieli kartupeļi
1 litrs dārzeņu vai gaļas buljona
1 sīpols
2 ēd.k. olīvju eļļas
200 ml krējuma
sāls
ķimenes
SAGATAVOŠANA
Kartupeļus un ķirbi nomizo un sagriež kubiņos. Vāra tos atsevišķi.
Smalki sagrieziet sīpolu un apcepiet to olīveļļā. Apvienojiet visas sastāvdaļas, pievienojiet tām buljonu un sasmalciniet ar blenderi.
Ķimenes pārlej ar verdošu ūdeni un ļauj ievilkties 15 minūtes. Izkāš un pievieno zupai
Pievienojiet krējumu un vāriet vēl 5 minūtes.
KRĒMZUPA AR VISTU
SASTĀVDAĻAS
600 g vistas filejas
2 burkāni
1 sīpols
40 g maizes drupatas
1,5 litri ūdens
100 ml krējuma
muskatrieksts, lauru lapa, krustnagliņas, pipari
SAGATAVOŠANA
Nomizojiet dārzeņus un ievietojiet tos kopā ar vistas krūtiņu katlā. Pievienojiet garšvielas un pievienojiet ūdeni. Vāra, līdz gaļa un dārzeņi ir gatavi.
Tagad izņemiet krūtiņu un sasmalciniet to, izkāš buljonu.
Katliņā liek maizes drupatas un pievieno buljonu. Liek uz uguns un vāra, līdz zupa nedaudz sabiezē, atceroties nepārtraukti maisīt.
Pievieno vistu un visu sasmalcina ar blenderi. Ielejiet krējumu, pievienojiet sāli, piparus un pievienojiet muskatriekstu.
KRĒMZUPA AR LĒCĀM
SASTĀVDAĻAS
250 g lēcu
500 ml gaļas vai dārzeņu buljona
50 ml krējuma
3 ēd.k. olīvju eļļaS
1 sīpols
1 burkāns
sāls, pipari pēc garšas
SAGATAVOŠANA
Lēcas noskalo, aplej ar ūdeni un vāra uz lēnas uguns apmēram 60 minūtes.
Smalki sagrieziet dārzeņus un apcepiet tos olīveļļā.
Gatavās lēcas pārlej ar buljonu, pievieno dārzeņus, sāli, piparus un sasmalcina blenderī.
Pievieno krējumu un maisot uzvāra.
Šīs zupas vajadzētu izmēģināt vismaz vienu reizi savā dzīvē, lai tās iemīlētu uz visiem laikiem. Tās iekaros ikvienu ar savu garšu un smalko aromātu!
Un jums par tām jāpastāsta draugiem!