10 garšīgākās krēmzupas no visas pasaules. Pievienojiet savai ēdienkartei dažādību!

DĀRZEŅU KRĒMZUPA

SASTĀVDAĻAS

600 g kartupeļu

100 g puravi

100 g burkānu

500 ml piena

sāls, pipari pēc garšas

loki

500 ml gaļas buljona (vai tikai ūdens)

1 ēd.k. olīvju eļļas

muskatrieksts

SAGATAVOŠANA

Sīpolus un burkānus sagriež kubiņos un sautē uz pannas olīveļļā uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes.

Kartupeļus sagriež kubiņos. Tad liek katliņā, pievieno pienu un sāli. Vāra, līdz kartupeļi ir gatavi. Pēc tam sasmalciniet to ar blenderi.

Katlā pievieno burkānus un puravus, gaļas buljonu vai ūdeni, sāli un vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes. Pasniedz zupu pārkaisītu ar lokiem.

 

KRĒMZUPA AR GURĶI UN JOGURTU

SASTĀVDAĻAS

2 lieli svaigi gurķi

800 ml dārzeņu vai gaļas buljona

3 ēd.k. olīvju eļļas

1 sīpols

dilles

malti melnie pipari

100 ml jogurta

viena citrona miziņa

4 ēd.k. dabīgā jogurta, saišķis svaigu diļļu dekorēšanai

SAGATAVOŠANA

Smalki sagrieziet dilles un sīpolus, bet gurķus sagrieziet kubiņos.

Sīpolu liek pannā un apcep dažas minūtes, pievienojot olīveļļu.

Pievienojiet gurķi uz pannas un vāriet uz lēnas uguns vēl dažas minūtes.

Tad ielej buljonu, pievieno miziņu un dilles. Vāriet 20-25 minūtes uz lēnas uguns.

Pēc tam ļaujiet zupai atdzist un visu sasmalcina ar blenderi.

Pievieno jogurtu, sāli un piparus. Pasniedzot rotā ar diļļu zariņu.

 

FRANČU ZUPA POTAGE PARMENTIER

SASTĀVDAĻAS

250 g puravi

750 g kartupeļu

500 ml gaļas buljona

200 g krējuma

3 ēd.k. olīvju eļļas

sāls un pipari pēc garšas

SAGATAVOŠANA

Sīpolu smalki sagriež un katliņā dažas minūtes apcep olīveļļā. Pielej nedaudz buljona un sautē vēl 5 minūtes.

Katla’liek kartupeļus un pārlej ar atlikušo buljonu. Vāra uz lēnas uguns 15-20 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.

Pēc tam sasmalcina ar blenderi, pārlej ar krējumu un kārtīgi samaisa. Vāriet vēl 5 minūtes.

Pasniedzot pārkaisa ar rīvētu parmezānu vai zaļumiem.

 

KRĒMZUPA AR SPINĀTIEM

SASTĀVDAĻAS

250 g spinātu (svaigi vai saldēti)

vairāki vidēji kartupeļi

500 ml gaļas buljona vai ūdens

200 g krējuma

3 ēd.k. olīvju eļļa

1 sīpols

sāls un pipari pēc garšas

SAGATAVOŠANA

Sasmalciniet spinātus un smalki sagrieziet sīpolu. Cep tos uz pannas olīveļļā 5-7 minūtes.

Pēc tam blenderī sasmalcina sīpolu un spinātus, pievienojot nedaudz buljona.

Kartupeļus sagriež kubiņos, uzvāra un sasmalcina blenderī. Sajauc visas sastāvdaļas katliņā un vāra 5 minūtes.

Pievieno krējumu, sāli un piparus. Jūs varat dekorēt ar zaļumiem un grauzdiņiem.

 

KRĒMZUPA AR ĶIRBI

SASTĀVDAĻAS

600 g ķirbju

vairāki lieli kartupeļi

1 litrs dārzeņu vai gaļas buljona

1 sīpols

2 ēd.k. olīvju eļļas

200 ml krējuma

sāls

ķimenes

SAGATAVOŠANA

Kartupeļus un ķirbi nomizo un sagriež kubiņos. Vāra tos atsevišķi.

Smalki sagrieziet sīpolu un apcepiet to olīveļļā. Apvienojiet visas sastāvdaļas, pievienojiet tām buljonu un sasmalciniet ar blenderi.

Lasi vēl: Kā karmiskie mezgli mainīs ikviena dzīvi no 2024. gada 18. jūlija saskaņā ar Andželas Pērlas prognozi

Ķimenes pārlej ar verdošu ūdeni un ļauj ievilkties 15 minūtes. Izkāš un pievieno zupai

Pievienojiet krējumu un vāriet vēl 5 minūtes.

 

KRĒMZUPA AR VISTU

SASTĀVDAĻAS

600 g vistas filejas

2 burkāni

1 sīpols

40 g maizes drupatas

1,5 litri ūdens

100 ml krējuma

muskatrieksts, lauru lapa, krustnagliņas, pipari

SAGATAVOŠANA

Nomizojiet dārzeņus un ievietojiet tos kopā ar vistas krūtiņu katlā. Pievienojiet garšvielas un pievienojiet ūdeni. Vāra, līdz gaļa un dārzeņi ir gatavi.

Tagad izņemiet krūtiņu un sasmalciniet to, izkāš buljonu.

Katliņā liek maizes drupatas un pievieno buljonu. Liek uz uguns un vāra, līdz zupa nedaudz sabiezē, atceroties nepārtraukti maisīt.

Pievieno vistu un visu sasmalcina ar blenderi. Ielejiet krējumu, pievienojiet sāli, piparus un pievienojiet muskatriekstu.

 

KRĒMZUPA AR LĒCĀM

SASTĀVDAĻAS

250 g lēcu

500 ml gaļas vai dārzeņu buljona

50 ml krējuma

3 ēd.k. olīvju eļļaS

1 sīpols

1 burkāns

sāls, pipari pēc garšas

SAGATAVOŠANA

Lēcas noskalo, aplej ar ūdeni un vāra uz lēnas uguns apmēram 60 minūtes.

Smalki sagrieziet dārzeņus un apcepiet tos olīveļļā.

Gatavās lēcas pārlej ar buljonu, pievieno dārzeņus, sāli, piparus un sasmalcina blenderī.

Pievieno krējumu un maisot uzvāra.

 

Šīs zupas vajadzētu izmēģināt vismaz vienu reizi savā dzīvē, lai tās iemīlētu uz visiem laikiem. Tās iekaros ikvienu ar savu garšu un smalko aromātu!

Un jums par tām jāpastāsta draugiem!

Leave a Comment