Kabaču sezona rit pilnā sparā, kas nozīmē, ka aromātiskai pastai ar kabačiem un ķiplokiem vajadzētu izrotāt arī jūsu galdu.
Šo kārumu varat pasniegt katrā ēdienreizē. Noderēs gan brokastīs, gan vakariņās. Daudzumu un dažas sastāvdaļas var pielāgot atbilstoši jūsu vajadzībām.
Vai domājat, kā pagatavot šo gardo pastēti? Tagad es jums pastāstīšu sīkāk.
Pastēte ar kabačiem un ķiploku
Pagatavot kabaču pastēti ir ļoti vienkārši. Bet ir svarīgi izvēlēties augstas kvalitātes kabačus, lai ēdiens iegūtu bagātīgu dārzeņu garšu.
Vislabāk ir izmantot svaigus, vidēja izmēra kabačus. Tiem nedrīkst būt nekādi bojājumi, iespiedumi vai traipi. Šādu dārzeņu krāsai jābūt dabiskai gaišai nokrāsai.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Dažas šīs receptes sastāvdaļas var izlaist vai aizstāt ar piemērotākām. Kā tas strādā? Piemēram, sāļai uzkodai kabaču pastētei varat pievienot vairāk ķiploku. Tātad, pastēte ideāli papildinās gaļas ēdienus vai svaigus salātus.
Savukārt, ja brokastīs vēlaties pasniegt kabaču pastēti, ķiploku labāk nelietot vispār. Nomainiet to ar svaigu garšaugu daļu vai pievienojiet nedaudz vairāk garšvielu.
SASTĀVDAĻAS
500 g kabaču
1 sīpols
1 burkāns
augu eļļa cepšanai
2 paciņas kausētā siera
ķiploki pēc garšas
svaigi garšaugi
garšvielas
Maiga pastēte ar kabačiem un ķiplokiem
SAGATAVOŠANA
1.Rūpīgi nomazgājiet dārzeņus un nomizojiet tos, bet nav nepieciešams mizot jaunos kabačus. Sīpolu un kabačus sagriež mazos kubiņos, bet burkānus sarīvē uz smalkās rīves.
Ķiplokus var sagriezt šķēlēs vai uzreiz sasmalcināt ar ķiploku spiedi.
2.Karstā eļļā apcep sīpolu un tad pannā pievieno burkānus. Pievienojiet kabačus dārzeņiem un sāciet tos sautēt 10-15 minūtes uz vidējas uguns. Pārliecinieties, ka pannā ir pietiekami daudz eļļas un nekas nepiedeg.
3.Kad kabači kļūst mīksti, varat pievienot garšvielas un ķiplokus. Turpiniet sautēt dārzeņus, līdz šķidrums ir pilnībā iztvaikojis.
Pagaidiet, līdz dārzeņu maisījums ir pilnībā atdzisis, pirms visu sablenderējat ar iegremdējamo blenderi.
Tiklīdz kabači, sīpoli un burkāni ir pilnībā atdzisuši, traukā iemetiet kausētā siera gabaliņus un iecienītākos zaļumus.
Interesantas pasniegšanas iespējas
Kausētā siera dēļ pastēte ar kabačiem un ķiploku nebūs pārāk šķidra, tāpēc noteikti netecēs.
Pirms pasniegšanas vislabāk šo pastēti nedaudz atdzesēt, lai viesi varētu viegli uzziest uz maizes.
Kopumā tas noslēdz kabaču pastētes gatavošanu. Bet, ja vēlaties pievienot kaut ko eksotisku, tad uz priekšu.
Pastēti var padarīt pikantāku. Pievieno papriku un asos piparus. Lai pastēte iegūtu piesātinātu sarkanu krāsu, varat pievienot dažus pilienus dabiskās krāsvielas. Vai iztikt ar biešu sulu.
Turklāt šo pastēti var papildināt ar gaļas kanapē. Lai nekas nesadalītos, uzklājiet pastēti, izmantojot konditorejas maisiņu. Tas ļaus ātri un vienkārši izveidot skaistus rakstus no kabaču pastētes.