10 mācības, ko es guvu no pieļautajām kļūdām līdz 30 gadu vecumam

Cilvēkus, kas sevi uzskata par visgudrākajiem, sauc par idiotiem. Es visu laiku ar viņiem tiekos. Es tos ļoti viegli atpazīstu, jo es pats jau kādu laiku biju tāds.

Tiek uzskatīts, ka cilvēki vēlas mācīties no savām kļūdām. Bet patiesībā es zinu, ka nav daudz cilvēku, kuri ir spējuši apgūt no viņu stulbajām darbībām vismaz dažas vērtīgas mācības.

Lieta ir tāda, ka ir ļoti grūti mācīties no paša muļķības. Es nekad neesmu saticis vīrieti, kurš vēlētos justies kā zaudētājs.

Patiešām, nevienam nepatīk kļūdīties, izšķērdēt laiku, pūles un finanses. Tāpēc mums ir jāpieliek īpašas pūles, lai mācītos no tām lietām, kuras mēs vispār nevēlamies.

Amerikāņu filozofs Džons Deivijs reiz rakstīja šos vārdus: “Cilvēki, kuri zina, kā pareizi domāt, mācās ne tikai no viņu panākumiem, bet arī no neveiksmēm.”

Mācīšanās no sava stulbuma, nenotiek automātiski – šis process prasa apzinātas pūles.

Lasi ari: Mīlestības horoskops 2018. gada decembrim – sarežģīti piedzīvojumi!

Zemāk jūs varēsiet iepazīties ar mācībām, ko es uzzināju no kļūdām, kuras esmu izdarījis vecumā no 20 līdz 30 gadiem.

1. Jums nevajadzētu sevi uzskatīt par visgudrāko.

Cilvēkus, kas sevi uzskata par visgudrākajiem, sauc par idiotiem. Es satieku viņus visu laiku. Es tos ļoti viegli atpazīstu, jo es pats kādu laiku biju tāds.

Katru reizi, kad jūs atsakāties klausīties citu personu, kas ir pārāka par jums intelekta un pieredzes ziņā, jūs vēlaties šķist kā visgudrākais, jūs sākat darboties kā idiots. Ir pienācis laiks aizmirst par savu ego un saprast, ka dzīves mērķis nav iespaidot citus.

Jebkura cilvēka pamatvērtības prioritāte ir pašrealizācija, komandas darbs un kopējais labums. Bet šim jums vajag iegūt pazemību. Lai gan cilvēki, kas ir blakus idiotam, pārāk daudz neuztraucas: ja viņi nevēlas būt pazemīgi, tad pati dzīve tos ievietos viņu vietā.

2. Nevajag vainot citus savās nelaimēs.

Jūsu bērnības gados jūsu tēvs, mamma, brāļi un māsas, adoptētāji un citi cilvēki par jums rūpējās. Tāpēc jūs esat pieraduši pie domām, ka kādam par jums ir jāuzņemas atbildība.

Lasi arī: 2019.gada Dzeltenās Cūkas raksturs un īpašības

Bet tas vispār nav taisnība. Pēc pilngadības sasniegšanas sākat uzņemties atbildību par sevi. Šī iemesla dēļ nekad nevainojiet citus par savām nelaimēm – viņi nav pelnījuši šādu attieksmi. Labāk tā vietā atzīstiet, ka jums ir problēmas un jārīkojas, lai tās atrisinātu.

3. Nesaistieties ar zaudētājiem.

Jums jāatzīst, ka daudzi no jūsu draugiem, salīdzinot ar jums, ir mazāk ambiciozi cilvēki. Manos studentu gados mani ieskāva cilvēki, kuri bija pametuši mācības, sēdēja uz narkotikām un pavadīja visu laiku klubos.

Ir arī cilvēki, kas dzīvo garlaicīgi, inerti. Viņi nemeklē neko, un visu vakaru sēdēja televizora priekšā.

Jūs labāk nesaistīties ne ar vienu, ne otru, jo jūs varat kļūt par vienu no šiem cilvēkiem.

4. Īsta mīlestība neatbilst jūsu idejām par to.

Lielākajai daļai cilvēku ir diezgan dīvains skats uz dzīvi. “Es vēlos, lai viņa pret mani izturētos šādi vai citādi.” Kas jūs, jūsuprāt esat, lai prasītu īpašas attiecības ar jums? Un kas jūs esat, lai dusmotos un aizietu, kad kaut kas notiek nepareizi?

To var saukt par nosacītu mīlestību, un jums jācenšas panākt beznosacījumu mīlestību. Bet, protams, mācīties tas nav viegli. Ir grūti pilnībā mainīt savas idejas par mīlestības attiecībām. Bet jums tas jādara. Pretējā gadījumā jūs nekad nesajutīsiet mīlestības laimi.

Turpini lasīt nākošajā lapā…

Leave a Comment