11 dzīves mācības no seriāla “Grejas anatomija”

 

Tāpēc piedāvāju 11 dzīves mācības, kuras ieguvu seriāla skatīšanās laikā.

Lai arī tagad nedaudz ienīstu Šondu Raimsu, viņa tomēr ir īsta superzvaigzne, un esmu viņai pateicīga par to, ka iemācīja man kļūt pieaugušai.”

1. Nestrādā Grejas Slim**cā

Es runāju nopietni, visi tur nomirst, tiek sašauti, to pamet, saslimst ar vēzi, tiek krāpti, zaudē kāju, dabū elektrošoku, paliek akli, zaudē kādu no vecākiem, piedzīvo spontāno abortu, viņus notriec automašīna, viņi nokļūst lidmašīnas katastrofā vai autobusa sprādzienā. Tā ir ļoti, ļoti bīstama vieta, kur strādāt, lai arī tur strādājošie ārsti ir gudri, pievilcīgi, un viņos var viegli iemīlēties.

2. Vajadzīga dzīve arī ārpus darba

Randiņiem un draugu lokam jābūt arī ārpus darba. Citādi jāpiedzīvo neveikli acu skatieni liftā, nebeidzami istabas biedru strīdi, nekādas privātās telpas un liels saspīlējums. Manuprāt, ir svarīgi, lai būtu arī cita dzīves realitāte, ko izbaudīt, nevis tikai tā, kas sniedz materiālo nodrošinājumu.

3. Dejošana liek problēmām pazust

Šis ir vienkārši. Ja par kaut ko satraucies vai kaut kas tevi iekšēji grauž, tad vienkārši paņem aiz rokas draugu/draudzeni (un tekilas glāzi) un uzrīko deju vakaru. Uzreiz jutīsies daudz labāk.

4. Pagātnes rēgi vienmēr atgriežas

Tas var būt gars, ar kuru tev bijis sekss (dīvainākais sižeta pavērsiens, ko esmu redzējusi), vai atsvešinājies radinieks, vai kas cits. Tev jāiemācās sadzīvot ar to un pieņemt pagātni, lai varētu virzīties uz priekšu nākotnē. Tev jādzīvo tālāk, lai rēgi arī to darītu.

5. Apraudāt Grejas nelaimes ir tas pats, kas raudāt par bijušo

Es zināju Grejas likteni pirms tas bija sācies, bet tik un tā to redzot raudāju. Tu zini, ka tā nav īstenība un viss būs kārtībā, bet tāpat sajūti to saikni, kuru nespēj palaist vaļā. Tas ir kā teicienā “tev pietrūkst nevis viņu, bet domas par viņiem”, un man tiešām pietrūkst domas par Dereku, Deniju, Marku, Džordžu, un citiem (varbūt pat vairāk nekā par saviem bijušajiem).

6. Nebēdz no savām problēmām

Tikai metaforisku iemeslu dēļ… Neej slīcināties, neļauj vīram stāties armijā uz nenoteiktu laiku, necep tūkstošiem kūku, nekrāpies, lai aizbēgtu no realitātes, neej strādāt pie prezidenta un neej iekšā mājiņā meža vidū. Risini problēmas un dzīvo tālāk, jo tās nekur nebūs pazudušas, kad pārstāsi bēgt.

7. Katram no mums ir sava tumšā puse

Ir labi būt mainīgam un mazliet ļaunam. Mūsu tumšās puses un mainīgā daba padara spēcīgākus un elastīgākus. Tas ir tas, kas mūs sagatavo turpmākai dzīvei un aizved tuvāk liktenim. Tas mūs padara interesantākus. Mūs ir grūti iemīlēt, bet ir vērts cīnīties.

8. Katram vajadzīga sava uzticības persona

Katram vajag labu kompāniju, bet visvairāk tieši to cilvēku, pie kā ieritināties gultā, kad vajag izraudāties, ar ko izdejoties, kam piezvanīt, kad esi nelaimē, un kas būs kā klints, kas jūs noturēs kājās. Šajā pasaulē nav jācīnās vienam un ir labi to darīt kopā ar kādu, kas padara dzīvi labāku.

9. Īsta mīlestība pastāv un tā jāatzīst

Īsta mīlestība pastāv. Tā ir patiesa un stipra, pat ja nākas saskarties ar grūtībām. Tas ir kas tāds, pie kā jāstrādā, un kā dēļ ir vērts strādāt. Tā jāatzīst vienmēr, bieži, un tad, kad vēl nav par vēlu. Tai jāuzticas un jātic. Tā jāpieņem pilnībā, pat ja tikai uzrakstīta uz zīmītes.

10. Nekad neatmet ar roku sev vai savam sapnim

Nekad nepārstāj tiekties pretī savam mērķim un uzdot jautājumus, neapšaubi sevi un cīnies par to, ko vēlies. Sajūti sacensības garu, un, pat ja pa ceļam sevi pazaudēsi, nepārstāj tiekties uz savu sapni. Tev ir iespēja šo sapni pārvērst realitātē.

11. Dzīve ir maita, bet tu vari izdzīvot un izdzīvosi.

Pasaule var būt auksta un ļauna vieta, bet vienmēr var būt arī sliktāk. Tu izdzīvosi un kļūs labāk. Nav iemesla vai īpaša plāna, kāpēc sliktas lietas notiek ar labiem cilvēkiem. Svarīgākais ir būt labam un zināt, ka arī labas lietas reiz pienāks. Tu vari pieveikt šo pārbaudījumu, kas saucas dzīve.

Es iemācījos arī to, ka vajadzētu izdzēst savu Netflix kontu un pārmaiņas pēc izgulēties, bet tā jau ir cita potenciālā sāpīgā šķiršanās.

Piedāvāju savu galīgo secinājumu – karuselis nekad nebeidz griezties un no tā nevar izkļūt. Tāpēc mums jāiemācās izbaudīt šo piedzīvojumu, lai katru reizi redzētu lietas no cita skata punkta un pieņemtu, ka dzīve pati par sevi ir nebeidzams cikls.

Tiksimies pēc 12. sezonas!

Avots: www.huffingtonpost.com

Leave a Comment