17 ļoti vienkārši padomi, kā zaudēt svaru uz VISIEM LAIKIEM

3. Pieraksti katru kumosu, kripatu un malku

Saskaņā ar neseniem pētījumiem dalībnieki, kuri ikdienā pierakstīja to, ko ēd, zaudēja divreiz vairāk svara salīdzinājumā ar tiem, kuri to nedarīja. Seko līdzi tam šodien, pierakstot, ko ēd un cik liela ir porcija. Neaizmirsti pierakstīt, cik kalorijas satur arī dzērieni.

4. Ēd brokastis katru dienu 

Ēst brokastis ir kā neliels vielmaiņas dzinulis, kas liek tai paātrināties un dedzināt kalorijas optimālā ātrumā. Tas var tev arī palīdzēt neļaut liekajam svaram rasties ilgtermiņā. 

5. Redzi tālāk par āboliem 

Nomaini vecos, drošos augļus un dārzeņus, kurus tu diendienā iekļauj savā ēdienkartē. Izmēģini klementīnus, vīģes vai Āzijas bumbierus – jebko, kam tikai ir sezona un kas nav tie paši vecie āboli, banāni un jaunie burkāni.

6. Ieplāno veselīgas uzkodas tāpat, kā ieplāno maltītes 

Sagatavojies pēcpusdienas izsalkumam ar barojošām uzkodām, kuras ņem līdzi no mājām. Pierakstot, kādas uzkodas tu ēdīsi un kad tu tās ēdīsi, ļaus tev izvairīties no pārāk lielas našķēšanās, tāpēc pastāvēs mazāka iespēja, ka pārēdīsies.

7. Uzņem vairāk ūdens 

Cilvēki, kuri dienā izdzer 7 glāzes ūdens, apēd par gandrīz 200 kalorijām mazāk salīdzinājumā ar tiem, kuri dienā izdzer mazāk par vienu glāzi.  Lai varētu uzņemt šīs 7 glāzes, izdzer pa vienai glāzei kopā ar katru maltīti un uzkodu, izdzer glāzi pirms un pēc treniņa, un atrodi laiku krūzītei tējas ar samazinātu kofeīna daudzumu pēcpusdienā vai vakarā.

8. Lēnām, nesteidzīgi ieturi vakariņas 

Ēd lēnāk – tu jutīsi sāta sajūtu ātrāk, kā arī pētījumos ir pierādījies – jo vairāk tu košļā, jo vairāk uzturvielu tavs ķermenis uzsūc. Bieži iemalko ūdeni, noliec dakšiņu nost starp kumosiem un košļā tos par dažām reizēm vairāk nekā tu parasti to darītu, tādējādi pastāv mazāka iespēja, ka pārēdīsies. 

9. Pārkārto savu ēdienkarti 

Uzlabo savu ikdienas maltīšu kvalitāti, pagatavojot jaunu, veselīgu ēdienu šodien. Tas varētu būt kaut kas tik vienkāršs, kā piecu minūšu laikā pagatavojamā maltīte plakanam vēderam.

10. Ieturi savu pēdējo maltīti vēlāk 

Pretēji bieži dzirdētajam – ēšana vēlu vakarā neliks tev pieņemties svarā. Vakariņu ieturēšana stundu vēlāk patiesībā ietaupa kalorijas, iegrožojot vēlmi ēst, skatoties televizoru.

11. Beidz ēst, kad dari kaut ko citu 

Neēd pie tv ekrāna, pie datora vai kad lasi – šīs visas situācijas iedrošina neprātīgu ēšanu. Tā vietā piesēdies pie galda, kad ēd. Ja tev ir jāēd pusdienas pie sava rakstāmgalda, aizgriezies prom no datora un velti dažas minūtes laika savas maltītes baudīšanai – nav atļautas nekādas darba darīšanas. 

12. Atrodi labāko desertu ar zemu kaloriju saturu

Tu zini, ka tev kārosies pēc saldumiem, tāpēc sagatavojies tam ar veselīgākām versijām. Turi tumšās šokolādes tāfelītes pati savos iepakojumos ašai šokolādes devai darbā, un uzglabā sasaldētus labumus ar zemu tauku saturu saldētavā mājās.

13. Atrodi laiku, lai dīdītos

Cilvēki, kuri sit papēžus pret zemi, dīdās vai daudz kustās, nodedzina papildu 350 kalorijas dienā – ar to pietiek, lai tiktu vaļā no vienas picas šķēles kalorijām. Ja jau no dabas esi dīdekle, izmēģini šo ašo vingrinājumu – 10 minūtes dejo pa virtuvi pēc vakariņām. 

14. Naktsmieram atvēli astoņas stundas

Nogurums varētu būt viens no iemesliem, kāpēc tev tik grūti ir atteikties no našķēšanās. Pētījumā ir atklājies, ka miega trūkums paaugstina grelīna – izsalkuma veicinoša hormona – līmeņus. Saņem sevi rokās, dodoties gulēt agrāk, lai gūtu ieteicamo septiņu līdz deviņu stundu naktsmieru.

15. Tiec vaļā no pārāk liela izmēra drēbēm

Vai tev ir pārāk lieli apģērba gabali, kuri tev ir kā drošības veste gadījumā, ja pieņemsies svarā? Jā, beidz tā darīt. Izej cauri saviem skapjiem un atvilktnēm, un tiec vaļā no visa, kas tev ir par liels tagad un ko jau kādu laiku neesi nēsājusi. 

Lasi arī: Vienkāršs paņēmiens, kas palīdzēs nomest svaru

16. Izmēģini jaunus kokteiļus 

Nākamreiz, kad dosies izklaidēties ar saviem draugiem, izvēlies tādu vīnu vai alu, kuru tu parasti nedzer. Nesteidzies un malko to lēnām, un izbaudi garšu; šādi visticamāk, ka dzēriens tik ātri neiztukšosies un tu mazāk izdzersi tā vietā, lai dzertu vienu pēc otra. 

17. Nēsā pieguļošu apģērbu piektdienās

Piektdiena ir tā diena, kurā lielākā daļa cilvēku neievēro savu diētu. Uzvelc kaut ko pieguļošu piektdienās vai arī, kad dodies ieturēt maltīti ārpus mājām. Tas ierobežos vēlmi apēst pārāk daudz un palīdzēs saglabāt motivāciju, kamēr centies zaudēt svaru.

 

Avots: www.womenshealthmag.com

Leave a Comment