18 apķērīgu un gudru saimnieču padomi katrai dienai: ne aizsērējums, ne slikta smaka vairs nebūs problēma

11.Ziedi telpā

Savvaļas puķes ilgāk saglabāsies, ja vāzē tiks pievienoti pāris pilieni mazgāšanas līdzekļa. Galvenais šajā gadījumā ir nepārspīlēt, jo iespējams pretējs efekts.

12.Tīrīšana līdz spīdumam

Lai iegūtu sniegbaltu vannu, ir jāsagatavo īpašs šķīdums tās tīrīšanai: karbonāta soda (2 ēdamkarotes) + dzeramā soda (2 ēdamkarotes). Pēc tam ar šo maisījumu noberziet vannu. Vannai jābūt mitrai. Pagaidiet 5 minūtes (svarīgi – neizskalojiet slāni) un uzklājiet šādu maisījumu: etiķis (50 g) + balinātājs (50 g). Pagaidiet pusstundu un noskalojiet slāņus.

13.Sniegbalti aizkari

Ja jūsu mājas logi ir aprīkoti ar baltiem sintētiskiem aizkariem, pēc mazgāšanas žāvēšanas procesā  nenovietojiet tos tiešos saules staros.

14.Tīrs priekšnams

Priekšnama grīda ātri kļūst netīra. Lai izvairītos no šīs nevēlamās parādības, jums vajadzētu iegādāties apavu statīvu. Tam noderēs paplāte un korķa pamatne. Tos var iegādāties gandrīz jebkurā būvmateriālu veikalā.

15.Veļas maisiņi

Tie ir neaizstājami, mazgājot maigus audumus. Tomēr nesteidzieties tos iegādāties veikalā, jo tos var izgatavot pašu rokām. Šim nolūkam pietiks ar parastu segas pārvalku.

16.Ekonomiska gatavošana

Ja esat nolēmis palutināt savus tuviniekus ar maziem makaroniem, tad necentieties tos vārīt, līdz tie ir pilnībā izvārīti. Tiklīdz ūdens ir uzvārījies, iemetiet makaronus, samaisiet, izslēdziet gāzi un noteikti aizklājiet ar vāku. Pēc 10 minūtēm tie būs gatavi.

17.Televizors īstajā vietā

Novietojiet datora monitoru un televizoru vienmērīgi apgaismotās vietās, kas ir būtiski, lai optimizētu spilgtuma un kontrasta regulēšanu līdz zemākam līmenim. Šādi rīkojoties, ik mēnesi tiks ietaupīts līdz pat 5 procentiem elektroenerģijas.

18.Gaisa atsvaidzinātājs

Ja jums pēkšņi beidzas smaržas, nesteidzieties izmest pudelīti. Izņemiet dozatoru, ielejiet pudelītē parastu ūdeni (1/2 pudelītes tilpuma) un atlaidiet tajā koka kociņus. Tās uzsūks smaržīgo mitrumu un izkliedēs to pa mājokli.

 

 

Leave a Comment