3 triki, kas uzlabos kafijas garšu: ne visas saimnieces to zina

Daži cilvēki uzskata, ka kafijas garšu var uzlabot tikai vienā veidā: nopirkt dārgāku produktu.

Taču tas ir maldīgs priekšstats.

Kā izrādās, pat vidējas cenu kategorijas produktu var pagatavot lieliski, stāsta kulinārijas jautājumu eksperte Kimblerija Džonsone.

Džonsone atgādina, par kādiem 3 smalkumiem nevajadzētu aizmirst, gatavojot kafiju, kas spēs pat vidējas kvalitātes kafiju padarīt garšas ziņā daudz izsmalcinātāku un piesātinātāku.

Kafijas daudzums

Svarīgi saprast, ka bagātīgam aromātam un izteiksmīgai garšai kafija jālieto pietiekamā daudzumā. Tāpēc ir pieņemts uz 260 ml ūdens ņemt vismaz 2 tējkarotītes kafijas.

Šādā gadījumā aromāts būs izteiktāks.

Lasi vēl: Pārmaiņu un satraukuma laiks: ko nesīs Mēness aptumsums 2024. gada martā

Temperatūra

Neaizmirstiet, ka kafija slikti reaģē uz pārāk karstu ūdeni. Tāpēc, pagatavojot kafiju turbo, nevajadzētu novest to līdz vārīšanās temperatūrai.

Gatavojot kafiju tasītē, nevajadzētu izmantot verdošu ūdeni: pagaidiet līdz 95 grādiem.

Trauki

Tikai nedaudzi zina, ka kafiju nelej aukstā krūzē. Šādā gadījumā dzēriena kvalitāte būs daudz zemāka.

Tāpēc vispirms iemērciet krūzīti verdošā ūdenī un tikai tad izmantojiet.

Leave a Comment