Pārmaiņu un satraukuma laiks: ko nesīs Mēness aptumsums 2024. gada martā

Marta Mēness aptumsums būs pirmais 2024. gada aptumsums – tas atklās pavasara aptumsumu koridoru.

Marta beigās notiks šā gada pirmais Mēness aptumsums. Tas būs dziļš pusmēness aptumsums. Kad to novērot, vai mēs to varam redzēt un ar ko šajā periodā būtu jāuzmanās – par to stāstām šajā rakstā.

Marta Mēness aptumsums un tā īpatnības

Kā jau minēts, martā būs Zemes pavadoņa penumbrālais aptumsums. Kas ir pusmēness aptumsums? Tas notiek tad, kad Zemes ārējā un gaišākā ēna (penumbra) krīt uz Mēness diska.

Mēness aptumsumi notiek tikai pilnmēness laikā, kad Saule, Zeme un Mēness atrodas vienā līnijā – Zemes ēna krīt uz Mēness un izraisa Mēness aptumsumu.

Marta Mēness aptumsums būs pirmais Mēness aptumsums šajā gadā, kam sekos vēl trīs aptumsumi:

8.aprīlī – pilnīgs Saules aptumsums;

18.septembrī – pilnīgs Mēness aptumsums;

2.oktobrī – gredzenveida Saules aptumsums.

Mēness aptumsums martā atklās aptumsumu koridoru, kas ilgs līdz 8. aprīlim.

Kad notiks Mēness aptumsums 2024. gada martā

Mēness aptumsums sāksies 25. martā plkst. 04:53. Kopumā aptumsums ilgs 4 stundas un 39 minūtes.

Pusmēness aptumsuma laikā Mēness nebūs ar sarkanu nokrāsu. Mēness disks nedaudz aptumšosies, un aptumsuma vidū ārpus Zemes ēnas būs tikai plāns pusmēness. Šajā laikā 95,6 % Mēness diska atradīsies pusmēness aptumsumā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Mēness aptumsumu ar neapbruņotu aci būs iespējams redzēt lielākajā daļā Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas, Mēness lēkta laikā – Austrālijā un Āzijas austrumos, saulrieta laikā – Āfrikas un Eiropas rietumos.

Lasi vēl: Šīs 3 zodiaka zīmes ir īsti naudas magnēti

Ar ko ir bīstams Mēness aptumsums 2024. gada martā

Astrologi uzskata, ka aptumsumi var ietekmēt cilvēku psihi un likteņus. Jo īpaši šajā laikā emocionāliem cilvēkiem var pastiprināties garastāvokļa svārstības, parādīties apātijas sajūta, miegainība. Bailes un apspiestas emocijas, kas var izraisīt garastāvokļa svārstības un impulsīvas darbības, un perspektīvas aiziet otrajā plānā, viss labākais nogrimst ēnā. Astrologi šajā dienā neiesaka uzņemties iniciatīvu un spert izšķirošus soļus, īpaši Svariem, kuru zīmē Mēness atradīsies aptumsuma laikā.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment