4 dzīves mācības, ko apgūt, pirms tu sasniedz 30 gadu slieksni

1.Tev jāpārstāj uztraukties par to, ko pasaule par tevi domā

Vai tu esi šeit, lai iegūtu visas pasaules uzmanību? Vai lai izdabātu ikvienam cilvēkam, ko savā ceļā satiksi? Iemesls, kādēļ tev vajadzētu pārtraukt uztraukties par to – tu spēsi pievērsties pats savai izaugsmei, tu sapratīsi, kāds cilvēks tu patiesībā esi un kādi ir tavi iekšējie mērķi, kas reizēm būs pazuduši, domājot par citu cilvēku viedokļiem.

2.Tev jāspēj uzņemties atbildību par ikvienu savu rīcību

Iespējams ir patīkami būt brīvam putnam: nebūt atbildīgam itin par neko, būt brīvam un nesaistītam. Bet cik ilgi? Ar laiku tu vēlēsies veidot stabilas attiecības ar draugiem, ar savu dzīves partneri. Un šādas saistības gluži vai pieprasīs no tevis atbildību: atbildību par tiem, kurus tu esi pieradinājis. Turklāt, kad tu uzņemsies atbildību par savu rīcību, apkārtējie sāks tevi cienīt daudz vairāk. Un cieņa dzīvē ietekmē ļoti daudz ko.

3.Tev jāiemācās attiecību vērtība

Draugi, ģimene – tuvākie cilvēki, kas tev dzīvē būs. Iespējams, skrienot pa pasauli, būsi aizmirsi veltīt pienācīgi daudz laiku savai ģimenei. Neesi tas cilvēks, kas pievēršas ģimenei tikai tad, kad tev kaut kas ir nepieciešams. Izveidodams stabilas attiecības, tu jutīsies laimīgāks un pārliecinātāks pats par sevi. Turklāt, cilvēki, kas tevi audzinājuši, noteikti ir pelnījuši tavu cieņu un mīlestību.

4.Tev jāsaprot, ka tavs ķermenis ir tavs templis – tev par to ir jārūpējas

Regulāri piektdienas vakari klubos, smēķēšana, neveselīgs uzturs – šis teikums jau sāk atgādināt televīzijas reklāmu. Bet šo vārdu atkārtošana ir nozīmīga, lai tu saprastu, kas tev patiešām traucē. Neveselīgs režīms tavu ķermeni „nolietos” – tu attapsies, ka nejūties vesels, stiprs. Un, ja tu attapsies šādā stāvoklī, būs grūti kaut ko mainīt. Rūpējies par savu ķermeni katru dienu. Atceries sportot, lietot pietiekami daudzveidīgu un veselīgu uzturu.

Avots:

zvaigžņu tulks

Leave a Comment