4 ieteikumi Ziemassvētku dāvanu budžeta optimizēšanai

Katru gadu tuvojoties Ziemassvētkiem, ne vienā vien mājā tiek savilktas jostas, samazināti ikdienas izdevumi un sastādīts dāvanu budžets, jo taču ir tik daudz radu un draugu, kuri būtu jāapsveic un jāapdāvina.

 Ja vien darbā nav gaidāma kāda piemaksa, tad lielākoties ir jāatrod iespēja nopirkt dāvanas ikmēneša algas ietvaros vai arī jāapsver naudas kredīts. Tomēr, gudri plānojot, ir iespējams lielos izdevumus kaut nedaudz optimizēt. Lūk, četri praktiski padomi, kurus būtu ieteicams ņemt vērā pirmssvētku sezonā!

naudas kredīti internetā

Foto: Pexels.com

Izgatavo dāvanas pats

Lai iepriecinātu savus mīļos, ne vienmēr vajag dārgas dāvanas, tāpēc vienmēr pastāv iespēja kaut ko mīļu un lietderīgu pagatavot pašam ar savām rokām. Turklāt paštaisītas dāvanas var būt visdažādākās, un ne vienmēr ir vajadzīgs rokdarbnieka talants vai pieredze. Galvenais, lai pie rokas ir internets ar neskaitāmajiem padomu rakstiem un video. Tiesa, tas iespējams būs laikietilpīgi, taču ļaus gan ietaupīt, gan pārsteigt savu ģimeni un draugus.

Atrodi ziemas našķu receptes

Internetā ir atrodamas daudz lieliskas receptes, kas palīdzēs pat ar konditoreju nesaistītiem cilvēkiem pagatavot gardumus, ko, skaisti noformējot, var pasniegt kā pašgatavotu dāvanu ar papildus pievienoto sastāvdaļu – mīlestību! Izmēģiniet saviem mīļajiem šajos svētkos pagatavot piemēram:

  • Smaržīgu apelsīnu ievārījumu;
  • Savu konfekšu “Gotiņa” versiju;
  • Piparkūkas no paša gatavotas mīklas;
  • Krāsainas ledenes uz kociņa.

Veikalos atradīsi arī dažādas jaukas burciņas un trauciņus saldumiem, kur pagatavotos našķus ievietot.

Pagatavo dabīgo kosmētiku

Daudzi cilvēki labprāt Ziemassvētkos saņem dāvanā kosmētiku, turklāt dabīga kosmētika ir modē jau kādu laiku. Atliek tikai iegādāties sastāvdaļas, atrast internetā labas receptes un sameistarot pašam kādu kosmētikas līdzekli. Iepako kā pašam tīk – galvenais dari to personiski, lai dāvanas saņēmējs saprot, ka tas ir pagatavots tieši viņam. Lūk, dažas lietas, ko iespējams pagatavot mājas apstākļos:

  • Kafijas-medus ķermeņa skrubis;
  • Sejas kopšanas līdzekli ar ēterisko eļļu;
  • Burbuļbumbas uz ziepes vannai.

Galvenais, izmanto labas izejvielas un gala rezultātu ieliec kosmētikai atbilstošos trauciņos.

Izdrukā vai apdrukā

Jaukas personalizētas dāvanas var pagatavot, izdrukājot fotogrāfijas vai apdrukājot ar tām kādus priekšmetus. Laikā, kad tik daudz kas ir digitāls, fiziski taustāms attēls būs lieliska dāvana. Vecvecākiem var izdrukāt mazbērnu bildes un salikt rāmīšos vai albumos, mīļotajam uzdāvināt kādu kopīgu romantisku bildi, ģimenei izgatavot kalendāru ar pašu fotogrāfijām, bet draugiem iespējams pagatavot kādus jautrus priekšmetus, piemēram, glāžu paliktņus ar kadriem no kādas kopīgas ballītes. Iespējas ir plašas, cenas ir saprātīgas, tāpēc galvenais ir likt lietā izdomu.

naudas kredīti internetā

Foto: Shutterstock.com

Salīdzini cenas internetā

Vēl viens labs veids, kā optimizēt dāvanu izmaksas ir izvairīties no impulsa pirkumiem un jebkurai nolūkotajai precei veikt cenu izpēti internetā. Ievadiet nepieciešamās preces nosaukumu un precīzu modeli, un Tu ātri varēsi atrast, cik šī lieta maksā interneta veikalos. Salīdzini cenu vairākos veikalos, noskaidrojiet arī piegādes izmaksas un izseciniet, kur iepirkties būtu visizdevīgāk. Veicot rūpīgu priekšizpēti internetā Tu vari būt drošs, ka:

  • Nevajadzīgi nepārmaksāsi;
  • Varēsi atrast arī lētākas alternatīvas;
  • Uzzināsi visu par pašas preces īpašībām no aprakstiem interneta veikalos.

Aizbrauc iepirkties uz laukiem vai senioru tirdziņu

Ja dzīvo lielpilsētā vai galvaspilsētā vari būt drošs, ka ir lietas, par ko Tu iespējams pārmaksā. Tāpēc, ja ir iespējams izbrauc nelielā iepirkšanās ceļojumā uz lauku tirdziņiem. Tur no zemniekiem un amatniekiem varēsi iegādāties lieliskas lietas, piemēram, medu, ievārījumus, tējas, turklāt par draudzīgākām cenām, nekā pilsētu veikalos. Vēl viena iespēja ir apmeklēt ikgadējo Latvijas senioru rokdarbu tirdziņu, kas šogad norisinās no 18. līdz 22.decembrim Centrālajā Rīgas dzelzceļa stacijā. Tādējādi gan iegādāsieties jaukas lietas pat saprātīgām cenām, gan atbalstīsiet vecāka gada gājuma rokdarbniekus.

Iepērcies laicīgi

Šis padoms iespējams nederēs vairs uz šiem svētkiem, bet varētu būt noderīgs nākamajam gadam. Iegādājoties dāvanas laicīgi, nevis decembrī, Jums ir iespēja:

  • izmantot atlaižu sezonu piedāvājumus;
  • pasūtīt preces no Ķīnas – tās maksā lēti, bet piegāde ir ilga;
  • tērēt naudu dāvanām pamazām, nevis vienā mēnesī iztērēt prāvu naudas summu.

Tāpat arī dāvanu iepakojumus, papīru un dekorācijas ieteicams iegādāties janvārī, kad Ziemassvētku stila mantām ir milzīgas atlaides!

naudas kredīti internetā

Foto:Pexels.com

Ko darīt, ja tomēr vajadzīgs naudas kredīts?

Ja arī pēc dāvanu budžeta optimizēšanas ir jūtams, ka visām dāvanām nepietiks, pastāv tāda iespēja kā naudas kredīts. Ja pietrūkst tikai nedaudz – labs risinājums ir ātrais naudas kredīts internetā, kuru varēs atmaksāt jau no janvāra algas. Šis naudas kredīts gan nederēs tad, ja vēlaties kādam sagādāt pamatīgāku dāvanu. Pērkot televizoru vai ceļojumu vecākiem, labāk noderēs ilgtermiņa naudas kredīts, kuru var atdot pakāpeniski. Piemēram, VIAsms.lv naudas kredīts ir tāds, kur Tu pats vari izvēlēties, vai atmaksā visu summu uzreiz vai veic atmaksu pa daļām. Pats galvenais ir veikt vismaz minimālo mēneša maksājumu. Pats galvenais noteikums, lai naudas kredīts Tev tiktu piešķirts ir regulāri un prognozējami ienākumi.

Pirms izlem, vai naudas kredīts internetā Tev tiešām ir nepieciešams, apsver:

  • Cik liela summa Tev ir neatliekami nepieciešama;
  • Vai varēsi to pilnībā apmaksāt noteiktajā termiņā;
  • Vai naudas kredīts neradīs pārāk lielu robu tālākajā ikdienas budžetā.

Ja esi drošs par savu maksātspēju, tad izvēlies nepieciešamo summu, aizpildi prasīto informāciju par sevi un naudas kredīts Tev tiks piešķirts pat tik ātri kā 15-20 minūtēs.

Naudas kredīts ir nopietnas finanšu saistības, tāpēc pirms aizņemšanās rūpīgi izvērtē savu maksātspēju!

Leave a Comment