4 veidi, kā pārvarēt skaudību

  1. Topi iedvesmots no tā

Ja tev ir draugs, kurš tev pasaka, ka uz vienu gadu dodas padzīvot un pastrādāt uz Ameriku, tad tu noteikti kļūsti mazliet zaļš no skaudības. “Man tā skauž! Kā lai es arī izdaru ko tādu?!” Saglabā šo domu un sajūtu, lai patiesi izdarītu ko līdzīgu. Tev nav jācenšas pilnīgi nokopēt drauga idejas, bet pietiek ar to, ka tu esi saņēmi “grūdienu” darbībai, tāpēc izmanto to.

  1. Koncentrējies uz saviem talantiem

Ļoti bieži tieši nedrošība par sevi ir tas, kas slēpjas aiz skaudības. Bailes, ka tu neesi pietiekami labs. Ir nepieciešams paskatīties objektīvi uz šo pieņēmumu, papēti sevi. Ja tu skaties kāda atvaļinājuma foto un tevī parādās skaudība, tad sāc domāt, kas tieši tevī rada skaudību. Tas, ka tu nevari kaut ko tādu atļauties vai tas, ka viņam ir skaista meitene pie sāniem? Tev varbūt ir aizraujoši hobiji vai tu lieliski gatavo ēst, atgādini pats sev savus talantus!

  1. Tiec tam pāri

Negatīvās emocijas tādas kā skaudība, dusmas un naidīgums ir jāpārdzīvo ļoti ātri, lai tās nevelkas līdzi tavā dzīvē. Tas ir dabiski just šīs sajūtas, bet tev nevajadzētu tās “kurināt” visu atlikušo dienu. Padusmojies un paniknojies, bet tad- laid to vaļā un aizmirsti. Ar sliktām emocijām tu neko labu nepanāksi ne sev, ne otram cilvēkam.

  1. Neienīsti, bet apsveic!

Dari citam, to, ko tu gribētu, lai dara tev, tāpēc labāk apsveic savu iedomāto “sānsenci”, kuru tu apskaud, nevis tērē savu laiku un enerģiju negatīvajām emocijām. Ļoti iespējams, ka arī šādā veidā tu un tavs skaudības objekts varēsiet kļūt par labiem paziņām un viņš būs spējīgs tev sniegt kādus vērtīgus padomus. Labāk iegūsti draugu, nevis ienaidnieku!

Avots: realsimple.com

Leave a Comment