Ir daudz neveselīgu ēdienu. Tad jājautā – ko gan ēst? Lūk, vērtīgi uztura speciālistes Lizetes Pugas ieteikumi. Šis nebūt nav produktu tops, bet gan vairāk 40 dažādāko un vērtīgāko pārtikas produktu saraksts, kurus jāēd vairāk!
Ķirbis: Ir ēdami gan ziedi, gan sēklas, gan miza. Īsta superoga bagāta ar īpaši maigām un vērtīgām balastvielām.
Linsēklas: To sastāvā dominē omega 3 taukskābes, kas ir vitāli nepieciešamas organismam. Samazina iekaisuma procesus, uzlabo sirds un asinsvadu sistēmas veselību, kā arī veicina imūnās reakcijas.
Auzas: Tās ir bagātīgs uzturvielu avots. Neaizvietojamās aminoskābes, balastvielas, minerālvielas (dzelzs, magnijs, cinks, kālijs), kā arī B grupas un atsevišķi taukos šķīstošie vitamīni.
Āboli: Viens vidēja izmēra ābols satur no 100 – 150 kcal. To sastāvā ir dažādas minerālvielas – kālijs, mangāns, magnijs, dzelzs –, kā arī ūdenī šķīstošie C un B grupas vitamīni un taukos šķīstošie A, E un K vitamīni.
Dzērvenes: Piemīt izteikta antibakteriāla ietekme. Efektīvs līdzeklis urīnceļu infekciju ārstēšanā. To sastāvā atrodams viens no spēcīgākajiem antioksidantiem rezveratrols, kas pozitīvi ietekmē kardiovaskulārās sistēmas darbību.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pārējos produktus
[…] Lasi arī: 40 vērtīgākie pašmāju produkti, pēc kuriem no jums muks sirdsslimības, infekcijas un citas ka… […]