40 vērtīgākie pašmāju produkti, pēc kuriem no jums muks sirdsSli**bas, infekcijas un citas kaites

Ir daudz neveselīgu ēdienu. Tad jājautā – ko gan ēst? Lūk, vērtīgi uztura speciālistes Lizetes Pugas ieteikumi. Šis nebūt nav produktu tops, bet gan vairāk 40 dažādāko un vērtīgāko pārtikas produktu saraksts, kurus jāēd vairāk!

Ķirbis: Ir ēdami gan ziedi, gan sēklas, gan miza. Īsta superoga bagāta ar īpaši maigām un vērtīgām balastvielām.

Linsēklas: To sastāvā dominē omega 3 taukskābes, kas ir vitāli nepieciešamas organismam. Samazina iekaisuma procesus, uzlabo sirds un As**svadu sistēmas veselību, kā arī veicina imūnās reakcijas.

Auzas: Tās ir bagātīgs uzturvielu avots. Neaizvietojamās aminoskābes, balastvielas, minerālvielas (dzelzs, magnijs, cinks, kālijs), kā arī B grupas un atsevišķi taukos šķīstošie vitamīni.

Āboli: Viens vidēja izmēra ābols satur no 100 – 150 kcal. To sastāvā ir dažādas minerālvielas – kālijs, mangāns, magnijs, dzelzs –, kā arī ūdenī šķīstošie C un B grupas vitamīni un taukos šķīstošie A, E un K vitamīni.

Lasi arī: Ja atrodi savu vecāku vai vecvecāku mājās šīs PSRS monētas, tad uzskati, ka esi tikpat kā laimējis loterijā!

Dzērvenes: Piemīt izteikta antibakteriāla ietekme. Efektīvs līdzeklis urīnceļu infekciju ārstēšanā. To sastāvā atrodams viens no spēcīgākajiem antioksidantiem rezveratrols, kas pozitīvi ietekmē kardiovaskulārās sistēmas darbību.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pārējos produktus

COMMENTS

Leave a Comment