5 frāzes par naudu, ko nekad nevajadzētu teikt bērniem, lai nepadarītu viņu ceļu uz panākumiem grūtāku

Mūsdienu pasaulē naudai ir liela vērtība. Cilvēki to izmanto, lai maksātu veikalos, mācītos un attīstītos. Tomēr jau no bērnības vecākiem ir jāmāca bērniem pareiza attieksme pret naudu.

Psihologs Deniss Broks nosauca 5 izteicienus, kurus kategoriski nevajadzētu teikt bērniem.

Lai kaut ko nopelnītu, ir smagi jāstrādā

Šādas lietas nevajadzētu teikt bērniem. Tā vietā bērnam vajadzētu paskaidrot, ka ieguldīto pūļu daudzums naudas nopelnīšanā neietekmē naudas summu.

Jo ir iespējams smagi strādāt 12 stundas dienā un joprojām saņemt centus. Savukārt citi strādā 3-4 stundas un regulāri lido uz Maldivu salām atvaļinājumā.

Liela nauda nav domāta mums

Psihologs apgalvo, ka neatkarīgi no tā, cik daudz cilvēks nopelna, tomēr ir iespējams iztērēt divreiz vairāk. Galvenais, lai šie izdevumi būtu lietderīgi, sagādātu prieku.

Nav nepieciešams pilnībā ierobežot savas vēlmes, lai vēlāk nesūdzētos par mazajiem ienākumiem. Labāk ir ieaudzināt bērnam, ka viņš ir pelnījis tikai labāko, un to būs iespējams sasniegt, jo viss ir viņa rokās.

Ir jātaupa un jāpērk tikai visnepieciešamākās lietas

Ir svarīgi atcerēties, ka nauda tiek radīta, lai to tērētu. Bezjēdzīgas krāšanas vietā labāk ir izvirzīt mērķus un tos sasniegt.

Lasi vēl: Četras lietas, par kurām vīrietis nekad nepiedos sievietei

Bērnā ir jāveido ieradums ne tikai krāt naudu, bet krāt to kaut kam ļoti svarīgam. Un, kad vajadzīgā summa ir savākti, tad iepriecināt sevi, iegūstot emociju lādiņu un motivāciju jauniem mērķiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā!

Leave a Comment