5 iemesli, kāpēc apskāviens ir labākais saziņas veids

Apskāviens ir viena no pārsteidzošākajām lietām, ko mēs varam dot citai personai. Apskāvienie paši par sevi ir terapijas veids.

Kad mēs saņemam apskāvienu, mēs iegūstam arī komforta sajūtu, aprūpi, sapratni, mīlestību un daudz ko citu. Vai jūs nepiekrītat, ka apskaut vienam otru katru dienu būtu laba ideja?

Ir kaut kas vairāk nekā visa tā ārējā žēlastība. Fizioloģiskās izmaiņas, kuras mēs piedzīvojam dziļi iekšā, mēs varam raksturot kā vienu no cilvēka eksistences un dzīves galīgajām formām!

1. Sirds Vese***a uzlabojas / samazina sirdsdarbības ātrums.

Apskāvienam ir fantastiska spēja samazināt sirdsdarbības ātrumu.

Ziemeļkarolīnas Universitātes pētījums parādīja, ka brīvprātīgajiem, kuriem gandrīz nav bijis kontakts ar saviem tuviniekiem, bija daudz augstāks sirdsdarbības ātrums – 10 sitieni minūtē, salīdzinot ar standarta pieciem sitieniem minūtē (tiem cilvēkiem, kuri periodiski apskāvās).

Zemāks sirdsdarbības ātrums korelē ar mazāku sirds slimību iespējamību.

2. Līdzsvaro nervu sistēmu

Tikai apskaujot kādu, jūs jau esat sākuši līdzsvarot savu nervu sistēmu. Mazie olu formas spiediena sensori, kas atrodami ādā, sazinās ar smadzenēm caur mūsu klejojošo nervu.

LASI ARĪ: 10 darbības, lai sāktu jaunu, laimes pilnu dzīvi

3. Samazina stresu

Apskaujot kādu, jūs varat ātri un efektīvi atbrīvoties no lielākās daļas stresa. Pārāk bieži mēs nepietiekami novērtējam apskāviena spēku.

Šādi notiek: ja mēs apskaujamies, kortizola līmenis, kas cirkulē visā ķermenī, strauji samazinās.

Tas nozīmē, ka mūsu prāts var nomierināties un atbrīvoties no stresa.

4. Uzlabo noskaņojumu

Kad jūs apskaujat kādsu, jūs sākat palielināt serotonīna ražošanu jūsu smadzenēs, kas ir galvenā ķīmiskā viela, kas nepieciešama pozitīvai attieksmei. Tas arī uzlabo jūsu pašcieņu.

Kad jūs domājat par atsevišķiem cilvēkiem, paturiet prātā, ka viņiem arī trūkst serotonīna. Kad jūs apskaujat kādu, smadzenes sāk atbrīvot vairāk serotonīna un endorfīna jūsu As**svados, radot prieku un izdzenot skumjas.

5. Relaksē ķermeni

Apskāviens var likt jūsu muskuļiem relaksēties, kā vislabāk varat iedomāties. Saņemot apskāvienu, mūsu muskuļi sāk atslābināties, lai atvieglotu spriedzi visā ķermenī. Nopietni, kāpēc nevēlēties vienam otru apskaut biežāk?

avots: esoericblog

Leave a Comment