5 pazīmes, kas liecina, ka tev ir narcistiska māte

Viņas ir tavi visstingrākie kritiķi

Vecāku un bērnu attiecībās ir ierasts, ka abas puses mēdz norādīt uz trūkumiem, taču, ja pamanāt, ka māte vienmēr ir jūsu bargākā kritiķe, iespējams, ka pastāv dziļāka problēma.

Narcisi “ir meistari kritikas, bieži vien skarbas un personiskas, izteikšanā, un viņi kritizē tevi daudz biežāk nekā slavē vai atbalsta,” saka Amini. Ja pamanāt, ka jūsu māte regulāri jūs nopēla, tas ir nopietns brīdinājuma signāls.

Viņas rada drāmu

Visās ģimenēs ir konflikti, bet, ja pamanīsi, ka mātei patīk dramatizēt, tā var būt zīme, ka viņai piemīt narcistiskas tendences. “Viņām patīk haoss un konflikti tikai tāpēc, lai būtu uzmanības centrā vai apliecinātu savu dominanci,” skaidro Amini.

Narcistiska māte var lietot aizvainojošu vai pārspīlētu valodu, lasīt cilvēku nodomus vai pievērsties citu neveiksmēm vai pārkāpumiem, cenšoties palielināt attiecību intensitāti vai ieņemt upura lomu. Ja tas notiek bieži, tā var liecināt, ka jūsu mātei piemīt narcistiskas iezīmes.

Viņas tevi tur atkarīgu no viņām

Ja esi fiziski, emocionāli vai finansiāli atkarīgs no kāda cilvēka, tas nostiprina nevienlīdzīgu varas dinamiku jūsu starpā. Narcistiski noskaņota māte bieži vien apzināti veicinās šo pakārtotības stāvokli, lai saglabātu savu kontroles un pārākuma sajūtu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

“Tava neatkarība ir viņu neērtības. Jebkurš solis, ko sperat savas autonomijas virzienā, sastopas ar pretestību vai atklātu sabotāžu,” saka Amini.

 

Leave a Comment