6 atsvaidzinoši vasaras kokteiļi

  • Arbūza un citrusaugļu kokteilis

letniy-kokteyl_1

 

Jums būs nepieciešams:

  • 1 laims
  • 1 citrons
  • 1kg arbūza
  •  un medus pēc garšas

No citroniem sulu izspiediet, bet arbūzu nogrieziet mizu, un iztīriet no sēklām un visu salieciet traukā un sablenderējiet.

  • Mango dzēriens ar aveņu ledu

letniy-kokteyl_3

Jums būs nepieciešams:

  • Mango biezsula – 1 l
  • Stipri gāzēt minerālūdens – 1 l 
  • avenes 250 g
  • cukurs – pēc garšas
  • piparmētra servēšanai

Avenes sablenderējiet un ielejiet ledus formiņās, un lieciet saldētavā. Mango sulu sajauciet ar gāzētu ūdeni, ja vēlaties pievienojiet cukuru. Un lieciet dzērienu ledusskapī. Pirms lietošanas salejiet mango dzērienu glāzēs un pievienojiet dažus aveņu ledus gabaliņus  un piparmētru. 

  • Melleņu kokteilis ar kefīru

letniy-kokteyl_6

 

Jums būs nepieciešams:

  • Mellenes – 300g
  • kefīrs – 1 l
  • medus (cukurs) – pēc garšas

Mellenes saspaidiet ar dakšu, un izkāsiet caur sietu. Un iegūto melleņu masu sajauciet ar aukstu kefīru, pievienojiet cukuru vai medu un sablenderējiet. 

  • Kivi svaigums

letniy-kokteyl_8

 

Jums būs nepieciešams:

  • Kivi – 10 gab.
  • citrons – 2 gab.
  • cukurs 100-150 g
  • ūdens – 500 ml
  • ledus pasniegšanai

Kivi notīriet un sagrieziet daiviņās. Dažas daiviņas atstājiet dekorēšanai, pārējās sablenderējiet. No citroniem izspiediet sulu un pielejiet klāt kivi masai, sajauciet un izspiediet caur sietu. Pievienojiet pēc tam ūdeni un cukur pēc garšas. Pēc 1-2h izņemiet no ledusskapja un pievienojiet ledu.

  • Burkānu piena kokteilis

letniy-kokteyl_10

Jums būs nepieciešams:

  • Burkāni – 1 kg
  • saldējums -plombīrs 300 g
  • piens 250 ml

Burkānus notīriet un izspiediet no tā sulu, pēc tam traukā ielejiet sulu, medu un pienu un sablenderējiet. 

Augļu mikss ar piparmētru

letniy-kokteyl_9

Jums būs nepieciešams:

  • piparmētra – 1 saišķītis
  • ogas (mellenes, avenes, zemenes, jāņogas u.c.) – 500g
  • cukurs – 100 g
  • ūdens 500 ml
  • ledus gabaliņi pasniegšanai

Aplejiet piparmētru lapiņas ar karstu ūdeni, nolieciet malā un ļaujiet, lai pilnībā atdziest. Pēc tam nokāsiet.

Cukuru aplejiet ar ūdeni, un vāriet līdz sāk vārīties, līdz kamēr izkūst viss cukurs. Noņemiet sīrupu no uguns un ļaujiet atdzist. Ogas sablenderējiet un izspiediet caur sietu, lai tiktu vaļā no mizām un kauliņiem. Šajā ogu maisījumā pievienojiet sīrupu un piparmētru uzlējumu, samaisiet un lieciet ledusskapī. Pirms pasniegšanas pievienojiet ledu un dažādas ogas.

Avots: www.passion.ru

Leave a Comment