Šie 6 hormoni ir atbildīgi par tauku uzkrāšanos un lūk, kā tos izslēgt – nesaki ka nebrīdinājām

Vīrieši zaudē svaru daudz ātrāk nekā sievietes. Šis fakts ir neapstrīdams, un to jau sen ir pierādījuši dietologi.

Jūs varat gadiem mocīt sevi ar diētu un sviedriem sporta zālē, bet rezultāts būs neuzkrītošs. Kāpēc daži zaudē svaru viegli, bet citiem tas neizdodas? Varbūt ir vainojami hormoni.

Hormonu ietekme

Parastais noteikums “mazāk ēst – tērēt vairāk” ir taisnība tikai daļēji. Galvenais liekā svara cēlonis – vielmaiņas un hormonālo traucējumu pārkāpums. Hormonu ietekme uz cilvēka dzīvi atspoguļojas vielmaiņas ātrumā, apetītē, svara zudumā vai svara pieaugumā un citos fizioloģiskos procesos.

Un pirmā lieta, kas jums jādara, pirms sākat nodarboties ar paštievēšanu – sazinieties ar endokrinologu.

 

Šodien, jūs uzzināsiet, kuri hormoni ir vainojami pie tā, ka sieviete nevar zaudēt svaru un kāpēc pārēšanās ir bīstams simptoms. Un raksta beigās lasiet, kādus 10 testus nepieciešams iziet, lai izslēgtu endokrīno patoloģiju.

KĀDI HORMONI IETEKMĒ SVARU

Leptīns

Šis hormons regulē apetīti un ir atbildīgs par enerģijas metabolismu. To sauc par piesātinājuma hormonu vai galveno pilnības hormonu. Zems leptīns izraisa apetītes palielināšanos un izraisa aptaukošanos.

Ja ķermeņa šūnās ir daudz tauku, paaugstinās leptīna līmenis, līdz ar to komanda “Pietiek ēst!” nonāk smadzenēs. Jā ir palielināts leptinā daudzums, tas var novest pie trombozes iespējamības.

Turpini lasīt nākošajā lapā…

COMMENTS

Leave a Comment