6 nepatīkamas lietas, kas atgadīsies, ja pirms gulētiešanas nenoņemsi kosmētiku

 

landscape-1426628473-woman-sleeping-makeup

 

1. Sausums

Diennakts ritma ietvaros, Tava āda vakarā vairs netiek mitrināta. Ja ādas virsmu klāj netīrumi, eļļa un kosmētika, tā noteikti nespēj saglabāt nepieciešamo mitrināšanas režīmu. Kosmētikas līdzekļu nenotīrīšana noteikti veicinās ādas nolobīšanos sausuma dēļ, bet šādu seju būs grūti padarīt veselīgu tik vien kā ar dienas krēma palīdzību.

 

2. Blāva sejas āda

Ja seju klāj atmirušo šūnu kārta, tā neatstaro gaismu un kļūst blāva. Tieši šī iemesla dēļ tīra un kopta āda ir starojoša. Ja seja netiek kopta uz tās akumulējas atmirušās ādas šūnas, tāpēc pārliecinies, ka regulāri eksfoliē sejas ādu.

 

3. Iekaisums

Āda funkcionē kā dabīga aizsargbarjera, kas pasargā mūs no apkārtējās vides iedarbības. Ja āda tiek pareizi kopta, tad tā spēj attiecīgi pielāgoties nepieciešamajiem apstākļiem (aukstā un sausā laikā āda paliek mitrināta), bet, kad uz ādas paliek netīrumi, eļļa un kosmētika, tas viss kopā rada slāni, kas traucē ādas spējām funkcionēt kā aizsargbarjerai. Ja āda salīdzināma ar ķieģeļu sienu, tad tās ķieģeļi ir ādas šūnas, bet cements – lipīdi, kas ir dabiska taukviela. Ja barjera tiek nojaukta, tad tai trūkst lipīdu, kas, savukārt, ļauj apkārtējai videi ietekmēt mūsu ķermeni. Tas viss izraisa iekaisumu, kas izpaužas kā apsārtums, nieze, plēkšņaina āda utml.

 

Lasi vēl: Zinātnieki atklājuši, kāda ir baltvīna saistība ar ādas vēzi

 

4. Akne

Netīrumi, eļļa, sviedri un kosmētika visas dienas laikā akumulējas uz sejas. Šī kārta neļauj ādai pienācīgi elpot, tieši tādēļ netīrumi un sviedri aizsprosto poras un uzkrājas tajās. Šādos brīžos Tu ievērosi, ka uz sejas parādās akne. Seja šajā gadījumā ir kā vanna, kuru grasījies iztīrīt jau pirms nedēļas, bet ziepju nogulsnes katru dienu tikai turpina un turpina palikt biezākas. Kad beidzot saņemsies tās notīrīt, to izdarīt būs daudz grūtāk un nepatīkamāk.

 

5. Mieža grauds un infekcijas

Arī mieža grauda rašanos var izraisīt nepietiekama ādas higiēna. Kosmētikas nenoņemšana izraisa poru aizsprostošanos acu sviedru dziedzeros, tā rezultātā izveidojas mieža grauds. Ja uz sejas ir kāda atvērta brūce, tajā var nonākt nepatīkama infekcija. Ņem vērā, ka tikai vesela āda spēj Tevi aizsargāt.

 

6. Sausas, sasprēgājušas lūpas

Uz lūpām esošā āda ir visjutīgākā mūsu ķermeņa vieta. Kairinošas kosmētiskās sastāvdaļas var likt lūpām iekaist. Lūpu iekaisums izpaužas kā ādas zvīņošanās un sprēgāšana – tas nebūt neizskatās labi. Tas, ka uz kosmētikas līdzekļa iepakojuma rakstīts “24 stundu noturība”, nenozīmē, ka Tev tas tik ilgi jātur uz sejas.

 

COMMENTS

Leave a Comment