Gardas smalkmaizītes ar plūmēm, bet ja ir vēlēšanās, var droši gatavot ar jeb kuru citu augli.
Mīklai:
• 3 tases miltu,
• 0,5 glāzes krējuma,
• 100 grami mīksta sviesta,
• 2 olas
• 2 vārīti dzeltenumi
• 2 ēdamkarotes cukura pulvera,
• 0, 5 tējkarotes sāls.
Lasīt arī: Zinātnieki prognozēja Otro pasaules plūdu sākumu
Pildījumam:
• 400 grami plūmju
• 150 g cukura,
• kanēlis
• ola apsmērēšanai.
Kā pagatavot mundierīšus ar plūmēm
Izsijājiet miltus, pievienojiet skābu krējumu, sakultas olas, drupinātus dzeltenumus un citas sastāvdaļas, mīciet viendabīgu mīklu. Turiet to aukstā vietā 40 minūtes.
Pārgrieziet plūmes uz pusēm, izņemiet kauliņus, ielej 100 g cukura un pieber kanēli, vāra zemā siltumā, kratot, 15 minūtes.
Lasīt arī: Zinātnieki ir izveidojuši ādu, kas var būt pašaizsardzība
Ielejiet sīrupu, atdzesējiet plūmes.
Mīklai jābūt plānai, dažus milimetrus, slāņainai, sagriež taisnstūros. Uz katra taisnstūra uzlieciet 1-2 plūmju puses, savāc visas 4 malas uz centru, brīvi nosedz plūmes un saspiež.
Apziediet ar sakulto olu un cepiet 15-20 minūtes 180 ° C temperatūrā.
Avots: vedmochka.net
Gunta Graudiņa