Gardi, ievārījuma virtuļi, katra gaumē, jo iespēja pildīt ar sev tīkamo ievārijumu. Labāk tos gatavot mājās, nevis pirkt veikalā!
Mīklas sastāvdaļas :
• 450 grami miltu,
• 50 grami svaiga maizes rauga,
• 200 mililitri silta piena ar tauku saturu 3,2%
• 100 grami sviesta
• 1 ola
• 2 olu dzeltenumi,
• 3 ēdamkarotes cukura,
• 0,5 tējkarotes sāls,
• augu eļļa cepšanai,
• ogu vai augļu ievārījums bez kauliņiem.
Sastāvdaļas pildīšanai:
• pulverveida cukurs apkaisīšanai.
Kā pagatavot virtuļus ar ievārījumu
Piena maisījumu ar cukuru un nedaudzām karotēm miltu, samaisiet ar raugu, novietojiet tumšā, klusā vietā 20 minūtes.
Izkausējiet sviestu, atdzesējiet. Miltu izsijājiet, pievieno visas pārējās mīkla sastāvdaļas, mīcīt līdz vienlīdzīgai mīkstai masai.
Pārklāj trauku ar dvieli un atstāj aptuveni uz stundu.
No mīklas atraujiet mazus gabaliņus, piepildiet tos ar ievārījumu, veidojiet bumbiņas, uzlieciet uz miltu apkaisītas virsmas attālumā citu nocitas un ļaujiet pusstundu pastāvēt.
Uzkarsējiet eļļu dziļā traukā un apcepiet virtuļus līdz zeltaini brūnai virsmai: tiem vajadzētu brīvi peldēt eļļā.
Gatavos virtuļus novietojiet uz papīra dvieļa, ļaujot liekajiem taukiem notecēt. Dāsni apkaisiet ar pulverveida cukuru.
Avots: vedmochka.net
Gunta Graudiņa