7 orģināli veidi kā izmantot banānu mizu

Ar šī raksta palīdzību jūs uzzināsiet, kā parasta banānu miza var noderēt ikdienas dzīvē!

Ēdot banānu, mēs esam pieraduši mizu izmest miskastē. Bet ir slepeni veidi, kā izmantot banānu mizu, kas būs noderīgi neparedzētās situācijās.

Lasīt arī: Es nevaru piedot savai meitai: viņa iznīcināja manas attiecības

Gatavojot gaļu

Lai gaļa būtu sulīga un maiga, pirms iesaiņošanas to iesaiņojiet, banānu mizā un piestipriniet ar kulinārijas pavedienu. Speciālie fermenti, kas atrodas mizā, padarīs cieto gaļu mīkstu. Arī banānu mizu, jūs varat uzklāt cepamās pannas apakšā, kurā plānojat cept gaļu. Šo triku bieži izmanto Āzijas virtuvē.

Apdegumu, skabargas un sakasītu vietu ārstēšana

Ja jums ir skabarga, banānu miza palīdzēs tikt galā ar problēmu: tas stimulēs svešā ķermeņa atbrīvošanu no ādas un dezinficē brūci. Vienkārši piestipriniet nelielu mizas daļu pie skabargas ar iekšējo pusi un nostipriniet to ar marli. Atstājiet to nakti.

Barība dzīvniekiem

Pievienojiet žāvētas, sasmalcinātas banānu mizas barībai, kas paredzēti cāļiem, trušiem un liellopiem. Pirms dodiet to dzīvniekam, pārliecinieties, ka iepriekš esat noņēmis uzlīmi no mizas.

Līdzeklis pret laputīm

Banānu miza, kas novietota zemē ap augu pamatni, palīdzēs nobiedēt laputis. Lai to izdarītu, sagrieziet mizu gabaliņos, ļaujiet nožūt un aprociet nelielā attālumā no auga. Atcerieties, ka liels banānu mizu daudzums var piesaistīt grauzējus, meklējot pārtiku.

Lasīt arī: Kurās jūsu mājas daļās uzkrājas negatīvs un kā to neitralizēt?

Mājas tīrīšana

Banānu miza ir neaizvietojama, veicot tīrīšanu mājā. Tas spēj nomainīt mēbeļu lakas, brīnumaini notīrīt netīrumus un radīt spīdumu dažādām virsmām.

Apavu krēms

Pateicoties dabīgām eļļām un vaskam banānu mizā, to var izmantot ādas apavu tīrīšanai. Noslaukiet kurpes ar mizas iekšpusi un pēc tam notīriet ar tīru, sausu drānu.

Sudraba tīrīšana

Banānu miza lieliski notīra sudraba priekšmetus. Lai to izdarītu, ir nepieciešams sasmalcināt to blenderī, pievienojot ūdeni, līdz zobu pastas konsistencei. Izlīdziniet šo maisījumu uz sudraba, un jūs redzēsiet, kā metāls spīd. Atlikušo banānu izskalojiet no sudraba priekšmetiem un notīriet tos, līdz tas spīd.

 

Avots: smak.ua

Gunta Graudiņa

Leave a Comment