Es nevaru piedot savai meitai: viņa iznīcināja manas attiecības

Lasītāja sūtīja izmisīgu vēstuli The Guardian: viņai ir grūti dzīvot ar savu pusaugu meitu. Meitene darīja visu, lai sarežģītu mātes šķiršanos un iznīcinātu viņas attiecības ar jauno partneri. Žurnālists un psihoterapeits atbildēja uz vēstuli.

Ne tik sen es izšķīros ar savu vīru. Divdesmit laulības gados palika divi pusaudžu bērni: meita nolēma dzīvot kopā ar mani, dēls – kopā ar tēvu. Mūsu šķiršanās bija diezgan mierīga, lai gan pirms attiecībām ar savu vīru bija pretrunā viņa dominējošā rakstura dēļ. Kad mūsu laulība jau bija sākusi irt pa šuvēm, es satiku internetā ļoti jauku vīrieti. Mēs tikāmies tikai tad, kad es nolēmu šķirties. Mēs sākām romānu, bet mēs abi centāmies to noslēpt.

Lasīt arī: Kādām sievietēm visbiežāk izmaina vīrieši

Mana meita, tāpat kā viņas tēvs, cenšas kontrolēt visu, tāpēc sākums mūsu dzīvei kopā ar viņu bija ļoti vardarbīgs: viņa uzliek uz mani pretenzijas un vispār uzvedās ļoti nepatīkami. Un tad viņai izdevās iekļūt manā tālrunī. Viņa lasīja saraksti un uzzināja par manu romānu. Viņa pieprasīja, lai es savam vīram pateiktu visu.

Es atteicos, saprotot, ka viņam tas būtu nepatīkami un tikai sarežģīs mūsu laulības šķiršanu. Bet nedēļu vēlāk es pametu, nespēju izturēt savus kņazus, histērijas un bļaušanu, ka tagad viņa nevar saskarties ar “viltus” tēvu. Protams, viņš bija ievainots un dusmīgs, un kopš tā laika viņš gandrīz nerunāja man. Mēs detalizēti neapspriedām jautājumus, kas saistīti ar bērniem, un viņš man nesaka, ko dara viņa dēls.

Es paužu nožēlu par manu atzīšanos – patiesībā es pakļāvos savas meitas šantāžai. No otras puses, viņa visu būtu izstāstījusi savam tēvam. Starp citu, arī brālim viņa izpļāpājās, par laimi, viņš pieņēma ziņas mierīgi. Uzzinot par notikušo, mans partneris bija šausmās: viņš pēc tādām kaislībām nesapņoja, un viņš pasteidzās izšķirties.

Galu galā man ir ļoti grūti dzīvot blakus manai meitai: es viņai neuzticos, es nevaru piedot spiegošanu un šantāžu. Viņa ir vainojama pie tā, ka es nevarēju šķirties no sava vīra mierīgi un ka mans partneris pameta mani. No otras puses, viņa joprojām ir bērns – mans bērns. Es arī sabojāju savu dzīvi, kad es nolēmu šķirties, un es nevēlos saasināt savas sajūtas un sūtīt viņu dzīvot kopā ar tēvu, viņa nevēlas pāriet uz to. Es nezinu, ko darīt. Es domāju, ka esmu vissliktākā māte pasaulē.

“VIŅAS UZVEDĪBA IR ZIŅA. IR SVARĪGI TO ATŠIFRĒT »
Annalīze Barberi, žurnāliste

Sākumā, kad es izlasīju jūsu vēstuli, jūsu meitas uzvedība man šķita šokējoša. Bet tad es jautāju: kāda bija viņas dzīve pēdējos gados, ņemot vērā visus apstākļus? Konfliktu attiecības starp vecākiem, ģimenes dalīšana, brāļa aiziešana pie viņa tēva, mātes slepenais romāns, par kuru meitene uzzināja? Bet viņa joprojām ir bērns.

Protams, cilvēkiem ir jāuzņemas atbildība par viņu rīcību, bet šī atbildība veidojas, kad viņi aug. Mēģiniet kādu brīdi aizmirst to, ko darīja jūsu meita, un padomājiet par to, ko viņa vēlas pateikt ar savām briesmīgajām darbībām. Galu galā viņas uzvedība ir ziņa jums, un ir svarīgi to pareizi atšifrēt.

Lasīt arī: 3 lietas, kas iznīcina mīlestību un izraisa šķiršanos

Jūs rakstāt, ka vēlētos nodibināt attiecības ar savu meitu, un tas ir apsveicams. Bet pārtrauciet ziņu nosūtīšanu saviem draugiem, kurā jūs tā saucat visos iespējamos veidos (publicējot šo publikācijas fragmentu, mēs izslēdzām šo vēstules fragmentu). Tas nepalīdzēs. Un, protams, jums nav tiesību ikvienam veltīt personisko dzīvi, un es iesaku jums to kontrolēt: nomainiet paroli tālrunī un neatstājiet to redzamā vietā.

“VIŅA SPIEGO, JO VIŅA NEJŪTAS DROŠI”
Naomi Staden, psihoterapeits

Jūsu meita nav zaudējusi cerību atjaunot attiecības ar tevi, viņas dusmas parāda, ka viņa neieslēdza sevi. Šī krīze dod jums iespēju mainīt situāciju uz labo pusi, iemācīties sarunāties savā starpā. Jūsu meita ir izmisumā. Viņa meklē sliktāko un tāpēc spiego tevi. Viņa vēlas saprast, cik viss ir slikti, sakārtot ēnu, jo viņa nejūtas droši. Neskaidrības palielina nedrošības sajūtu.

Lasīt arī: Ekstrasensu padomi: Kā panākt harmoniju attiecībās

Ir ārkārtīgi svarīgi, lai jūs sāktu klausīties savu meitu: vērtējot pēc viņas uzvedības, viņa jūt, ka viņa tiek uzklausīta. Sēdi ar viņu vienu vai starpnieka klātbūtnē un lūdziet viņai pastāstīt, kas, pēc viņas domām, nav jūsu attiecībās. Mēģiniet neattaisnot sevi un neaizstāvēt sevi. Dodiet viņai laiku kliegt, nomierināties un pastāstīt viņai patiesās rūpes.

Tas palīdzēs atjaunot uzticību starp jums. Varbūt viņas problēmas netiks ātri atrisinātas, bet viņai palīdzēs pati izpratne, ka viņa var dalīties ar jums. Jūsu pirmais uzdevums ir līdzsvarot šūpošanos laivā.

 

Avots: psychologies.ru

Gunta Graudiņa

Leave a Comment