7 pārsteidzošas pieredzes, kas parādīs, cik maz jūs zināt par sevi. Es par to pat neiedomājos

Cilvēka psihe ir ļoti grūti pētāms materiāls. Izrādās, ka apziņa bieži ar mums izdara trikus, un daļēji mēs visi dzīvojam ilūziju pasaulē. Mēs piedāvājam 7 ļoti vienkāršus, no pirmā acu uzmetiena eksperimentus, kas parādīs, cik ļoti jūsu uzskati ir atkarīgi no subjektīvās uztveres.

Cilvēks, bez šaubām, ir visinteresantākais dabas noslēpums .

Tiesības izvēlēties bieži vien ir atkarīgas no ārējiem apstākļiem.

Mākslinieks Marko Evaristi 2000. gadā uzstājās ar neparastu priekšnesumu. Galerijā tika novietoti desmit blenderi, katrā zelta zivtiņa. Jebkurš no skatītājiem to varēja samalt blenderī, nospiežot pogu. Veselu stundu neviens no izstādes apmeklētājiem to nedarīja, bet tad tomēr kāds pieļāva viltu.

Protams, uzreiz pazuda elektrība, ieradās policija. Izstādes iniciatore saņēma naudas sodu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.
Vai jūs nospiestu pogu?

Realitātes uztvere veidojas, balstoties uz personīgiem priekšstatiem par sevi.

1993. gadā Ohaio zinātnieki veica interesantu eksperimentu. Vairākām sievietēm uz sejās uzklāja grimu, kurā attēlotas neglītas rētas. Sievietes tika brīdinātas, ka šādā formā viņas tiksies ar svešiniekiem.

Lasi arī: Man šķita, ka šo daudzkrāsaino kūku pagatavot būs ļoti grūti. Bet patiesībā tas ir pavisam vienkārši!

Lasi arī: Nost ar nogurumu! Šie 8 slepenie produkti sniegs jums neticamu enerģijas lādiņu.

Katra uzmanīgi paskatījās uz sevi spogulī. Pēc tam sejām tika uzklāts it kā aizsargājošs krēms, bet, patiesībā, rētas tika nomazgātas, nebrīdinot eksperimenta dalībniekus.

Pēc tikšanās gandrīz visas sievietes ziņoja, ka ir tikušas pakļautas dažāda veida pazemojumiem, un pat varēja precīzi pateikt, ar kādiem vārdiem un darbībām sarunu biedrs viņas apvainojis. Lai gan nevienam no viņiem nebija redzamu trūkumu sejā, ar viltus zināšanām pietika, lai viņas justos kā diskriminācijas upuri.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment