7 tīrīšanas kļūdas, kuru dēļ spoguļi kļūst blāvi un nespodri

Spoguļa pulēšana ir šķietami vienkāršs uzdevums, taču daudziem tā arī neizdodas panākt kristāl spožu virsmu. Un pēc stundām ilgas tīrīšanas uz spoguļa paliek pamanāmas svītras, kas stiklu padara blāvu.

Tomēr patiesībā to izraisa daži tīrīšanas paradumi. Mēs jums pastāstīsim par tīrīšanas kļūdām, kas padara spoguli blāvu.

Jūs iepriekš netīrāt spoguli

Tas var šķist apgrūtinošs papildu solis, taču tam ir liela nozīme. Ja spogulis ir netīrs, eksperti iesaka vispirms notīrīt putekļus ar sausu mikrošķiedras drānu – lai izvairītos no tā, ka putekļi kļūst slapji un pielīp pie spoguļa. Plankumu skaitu var samazināt, vispirms ar etiķi vai spirtu notīrot zobu pastu vai citus traipus; tādā veidā traipi nepārvērtīsies svītrās.

Tīrīšanai un pulēšanai izmantojiet vienu lupatu

Lielākā daļa cilvēku tīra vienā reizē. Sākumā spogulis šķiet lielisks, bet pēc tam tas kļūst duļķains un klāts svītrām no atstātā mitruma. Profesionāli tīrīšanas speciālisti iesaka izmantot divus papīra dvieļus (vai lupatiņas): vienu tīrīšanai un otru, lai notīrītu svītras.

Nepareizas lupatas lietošana

Pastāv uzskats, ka papīra dvieļi ir vissliktākie spoguļu tīrīšanai – piemēram, tie atstāj daudz ķepu. Tomēr tīrīšanas eksperti norāda, ka lupatas arī neabsorbē mitrumu un atstāj svītras. Par labāko risinājumu tiek uzskatītas mikrošķiedras drānas ar plakanu pinumu – tās noņem taukus un netīrumus, uzsūc šķidrumu un atstāj spīdumu bez svītrām.

Apsmidzināt lupatu, nevis stiklu

Saskaņā ar tīrīšanas speciālistu ieteikumiem tīrīšanas līdzeklis jāsmidzina tieši uz spoguļa. Tas nodrošinās, ka visi virsmas laukumi tiks pilnībā nosegti un pilnībā notīrīti – netiks izlaista neviena vieta. Galu galā, ja uz lupatiņas nebūs uzklāts pietiekami daudz tīrīšanas līdzekļa, šķidrums izžūs, pirms jūs spēsiet pilnībā notīrīt spoguli.

Nepietiekams tīrīšanas līdzekļa daudzums

Ja uz spoguļa neuzklāsiet pietiekami daudz tīrīšanas līdzekļa, vēlāk var pamanīt svītras – jo šādā gadījumā tīrīšanas aerosola vienkārši nepietiek, lai tas būtu efektīvs. Papildus speciālajiem aerosoliem tīrīšanas līdzekli varat pagatavot paši – šim nolūkam ieteicams sajaukt balto etiķi un ūdeni proporcijā 1:1.

Ja uz spoguļa ir aplikums (piemēram, no zobu pastas), mēģiniet šķīdumam pievienot tējkaroti kukurūzas cietes. Kukurūzas cietes smalkais graudiņš palīdz noņemt netīrumus, nesaskrāpējot spoguļa pārklājumu.

Noslaukiet spoguli ar apļveida kustībām

Tīrīšanas eksperti uzskata, ka tīrīšana apļveida kustībā ir slikta ideja. Tādā veidā jūs tikai izsmērējat netīrumus uz tikko notīrītā laukuma. Tā vietā viņi iesaka noslaucīt spoguli “S” veida kustībā, sākot no labā augšējā stūra, virzoties uz kreiso augšējo stūri un tad diagonālā kustībā atpakaļ uz labo pusi.

Nepārbaudiet spoguli spilgtā apgaismojumā

Pēdējais solis, kas jāveic pirms galīgās apdares, ir noliekt galvu un pārbaudīt spoguli leņķī, iedegtā gaismā. Alternatīvi varat veikt tīrīšanu, laiku pa laikam pārbaudot spoguli no dažādiem leņķiem. Tas ļaus jums uzreiz pamanīt jebkādas svītras – un ātri noņemt svītras, padarot spoguli kristāldzidru.

 

Leave a Comment